Live

Ministrul Aurescu: Mike Pompeo a dat asigurări că SUA sprijină România pentru aderarea la OCDE

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Bogdan Aurescu și secretarul de stat american Mike Pompeo Foto: MAE

Pentru Statele Unite ale Americii, România este un pilon de stabilitate și un aliat de încredere în regiune, a declarat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, în ședința de guvern. Șeful diplomației române a avut, luni, o întrevedere cu secretarul de stat Mike Pompeo. 

Luni am avut consultări politice cu secretarul de stat Mike Pompeo. Acesta a apreciat soliditatea și substanța parteneriatului strategic cu România și a arătat că pentru SUA, România este un pilon de stabilitate și un aliat de încredere în regiune. Vizitele colegilor mei, ministrul Ciucă și ministrul Popescu făcute în ultima perioada, arată dialogul extrem de dinamic pe care-l avem cu SUA".

În urma discuțiilor de la Washington, ministrul Aurescu a anunțat că s-a discutat despre includerea României în programul Viza Waiver, care este un obiectiv comun foarte important, "convenind crearea unui grup de lucru privind modalitățile prin care putem ajunge la un rezultat pozitiv".

De asemenea, România a salutat intenția SUA de a crește efectivele militare pe teritoriul țării noastre. 

În cadrul întrevederii, secretarul de stat Mike Pompeo a reiterat sprijinul SUA pentru aderarea României la OCDE, un obiectiv foarte important.

Editor : Iulia Iancu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trei „mituri urbane” care au dus România la periferia economiilor OCDE. Explicațiile economistului-șef al BNR, Valentin Lazea

Secretarul general al OCDE: România ar putea lua în considerare un sistem de impozitare progresiv

Ciolacu: Obţinerea statutului de membru al OCDE rămâne un important obiectiv strategic al României, asumat de întreaga clasă politică

România a primit primul Aviz Formal pentru aderarea la OCDE

Partenerii noștri