Live

Olaf Scholz susține aderarea României la spațiul Schengen

Data actualizării: Data publicării:
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei. Foto: Profimedia Images

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, și-a anunțat susținerea pentru aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen, relatează Reuters. Șeful guvernului german a spus că cele trei țări îndeplinesc toate criteriile tehnice pentru aderare și că va „lucra pentru a le vedea ca membre cu drepturi depline”.

„Schengen-ul este una dintre cele mai mari succese ale Uniunii Europene, iar noi trebuie să-l protejăm și să-l dezvoltăm. Iar asta înseamnă și să acoperim golurile rămase”, a spus cancelarul german.

Scholz și-a oferit, apoi, susținerea pentru aderarea României, Bulgariei și Croației:

„Croația, România și Bulgaria îndeplinesc toate criteriile tehnice pentru a fi membri cu drepturi depline. Voi lucra pentru a le vedea ca membre cu drepturi depline”.

Anterior, și alți oficiali din alte țări UE și-au exprimat susținerea pentru aderarea României, iar Parlamentul European a votat în mai multe rânduri pentru acest lucru. La vizita sa în România, din iunie, președintele Franței, Emmanuel Macron a spus că „Franța e alături de România” în ce privește aderarea la spațiul Schengen.

„Dorim ca acest dosar să progreseze, să avanseze. De atâţia ani încoace Franţa este alături de România”, a afirmat președintele Macron.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Guvernul a decis construirea unui pod rutier peste râul Tisa, la granița România - Ucraina

Ultimele zile ale lui Hitler. Pe 30 aprilie 1945, dictatorul care visa „Reich-ul de 1000 de ani” se sinucidea în buncărul său

Construcţia unui nou pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului

Țările G7 s-au angajat să-și închidă centralele pe cărbune până în 2035

Partenerii noștri