Live

Oros: Nu-i lăsăm pe şmecheri să profite. Gândim scheme de sprijin pentru cei care au lucrat corect

Data publicării:
Seceta de proporții din România a dat peste cap prognozele agricole din Europa și a dus la o revizuire drastică a recoltei de porumb. Foto: GettyImages

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, spune că tot ceea ce se întâmplă în sectorul agricol în această perioadă va fi atent monitorizat, pentru a putea compensa la sfârşitul crizei pierderile înregistrate de cei care au lucrat corect. „Șmecherii” nu vor fi lăsați să profite”, a mai spus ministrul, într-un interviu pentru Agerpres.

Au apărut probleme în unele sectoare, sunt producţii şi stocuri mari, dar lucrurile se schimbă de la o lună alta şi nu-i lăsăm pe şmecheri să profite. Vrem să intervenim cât mai corect şi să nu bulversăm piaţa şi aşa bulversată de criză. Nu va fi un an uşor, pentru că se suprapun şi pesta, şi seceta, şi criza coronavirusului”, a spus Oros.

Este foarte important ca la sfârşitul crizei să alocăm exact acelora care au lucrat corect în această perioadă, au rezistat pe piaţă şi care au avut pierderi de venit. Vom încerca să luăm bani şi din fondurile europene, dar cu siguranţă gândim scheme de sprijin pentru a compensa pierderile economice pe perioada crizei. Monitorizăm atent tocmai pentru a interveni şi pentru putea injecta acolo unde este nevoie şi unde este corect să dăm, unde au fost pierderi demonstrabile, pe bilanţuri contabile. Vom putea compensa doar unde este economie albă, nu unde este economie gri sau neagră”, a spus ministrul.

„I-am rugat pe fermieri să rămână, să nu închidă, să iasă în câmp, să iasă în fermă, pentru că, chiar dacă acum sunt supraproducţii, în cazul în care criza se prelungeşte s-ar putea ca aceste producţii care pot fi stocate să fie foarte folositoare în lunile care urmează. Nu putem ştii cum funcţionează aceste relaţii de import-export şi noi trebuie să ne asigurăm că vom avea alimente suficiente pentru cetăţenii noştri, atât la agenţii economici cât şi la cei mici”, a adăugat Oros.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Fermierii polonezi renunță la blocarea frontierelor cu Ucraina. Organizatorii spun că au ţinut cont de situația de pe frontul ucrainean

Fermierii polonezi ridică blocada de la granița cu Ucraina: „În loc să blocăm, vom coopera şi mai strâns”

Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200% mai scumpă. „De trei zile arunc”

Fără precedent: Dunărea a secat în aprilie. Autoritățile din Dolj le recomandă localnicilor să facă economie la apă

Partenerii noștri