Live

Adrian Țuțuianu, lăsat de PSD și fără funcția de la Senat

Data actualizării: Data publicării:
O nouă înregistrare cu Adrian Ţuţuianu a fost difuzată Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Recent exclus din PSD, Adrian Ţuţuianu, a fost revocat miercuri, în plen, din funcţia de vicepreşedinte al Senatului, cu 53 de voturi „pentru”, 9 „împotrivă” şi 14 abţineri, în locul său fiind numit social-democratul Şerban Valeca.

Valeca a fost propus de grupul parlamentar PSD şi ales cu 67 de voturi „pentru”, 6 „împotrivă” şi şase abţineri.

Votul în plen a fost electronic.

„În şedinţele Biroului permanent şi Comitetului grupurilor parlamentare de astăzi, grupul parlamentar PSD a prezentat solicitarea formulată potrivit art. 32 alin. 3 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor referitor la constatarea încetării de drept a statutului de membru al Biroului permanent şi de vicepreşedinte al Senatului a domnului senator Adrian Ţuţuianu, ca urmare a retragerii sprijinului politic. Luăm act de această solicitare şi urmează să ne exprimăm votul cu privire la constatarea încetării de drept a statutului de membru al Biroului permanent”, a declarat, înainte de vot, preşedintele de şedinţă, Claudiu Manda. 

Șerban Valeca, președinte al PSD Argeș, a fost în cărți și pentru a prelua șefia Ministerului Cercetării. La începutul lunii octombrie, acesta a precizat că nu a semnat scrisoarea prin care unii lideri locali ai PSD i-au cerut demisia lui Liviu Dragnea.

După excluderea din PSD, Adrian Ţuţuianu a anunţat că a promovat o contestaţie împotriva hotărârii Comitetului Executiv Naţional al PSD de excludere a sa din partid şi a înregistrat, totodată, la Tribunalul Dâmboviţa o cerere de suspendare a executării acesteia până la pronunţarea unei soluţii definitive în dosarul de fond al cauzei.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka are o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

PSD şi PNL se acuză reciproc pentru surparea străzii din Slănic Prahova

Un candidat PSD își face campanie cu un clip în care lasă o fată să cadă lângă el fără să intervină. Apoi a explicat motivul (VIDEO)

Partenerii noștri