Live

C. Pârvulescu: Niciodată în primul tur al alegerilor prezidenţiale PSD nu a fost redus doar la 10 judeţe, e o schimbare generaţională

Data actualizării: Data publicării:
Profesorul Cristian Pîrvulescu Foto: captură TV

Prezenţa la primul tur al alegerilor prezidenţiale în ţară a fost foarte slabă, dar a fost compensată cu cea din străinătate, care a fost foarte bună, a spus, la Digi24 politologul Cristian Pîrvulescu. El a explicat că mulţi au crezut că avem un câştigător detaşat din primul tur şi nu s-au dus la vot.

Este acelaşi profil al alegătorului din ultimii 30 de ani, a spus Pirvulescu.

„Foarte mulţi dintre alegătorii lui Klaus Iohannis sunt între 45 şi 64 de ani, ceea ce însemnă că mesajul candidaţilor, inclusiv al lui Dan Barna nu a ajuns la electoratul tânăr.

În diaspora, prezenţa tinerilor a fost mai mare şi cea a bărbaţilor mai importantă decât a femeilor. Invers decât în România, unde femeile au votat în mai mare măsură Klaus Iohannis decât Dan Barna, dacă ne referim la cei doi candidaţi de dreapta”, a explicat Pîrvulescu.

El a menţionat că niciodată în primul tur al alegerilor prezidenţiale PSD nu a fost redus doar la 10 judeţe.

„PSD are 21 de consilii judeţene, are 55 % dintre primari, dar nu a putut să mobilizeze votul, asta e o schimbare, anunţă o schimbare generaţională. PSD e pe un trend descendent”, a adăugat politologul.

El a făcut o analiză a modului în care s-a prezentat la urne electoratul. Pe de o parte este electoratul liber dezinteresat, care nu a putut fi mobilizat, care crede că oricine ar fi preşedinte lucrurile nu se vor schimba.

”Electoratul PSD e dependent social şi ideologic, capturat de nişte televiziuni care transmit acelaşi mesaj, acest electorat nu se va schimba peste noapte”, a adăugat Pîrvulescu.

Redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Băsescu: Dacă trebuie să aleg dintre Ciucă, Ciolacu și Geoană la prezidențiale, nu mă duc la vot

Marcel Ciolacu e „ferm convins” că Mircea Geoană va candida la alegerile prezidențiale

Firea îl susține pe Ciolacu la prezidențiale și spune că nu vrea să preia șefia PSD: „Nu aș folosi funcția de primar ca trambulină”

Noi ironii între „Joe adormitul” și „Don falitul”. Biden sugerează că Trump îşi dă cu înălbitor în păr

Partenerii noștri