Live

Burduja: „Evaluăm cu toate instituţiile implicate” posibilitatea interzicerii conturilor de Tik Tok pentru instituţii

Data publicării:
Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja. Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, spune că evaluează „cu toate instituțiile implicate” posibilitatea interzicerii conturilor de Tik Tok pentru instituţii din România, așa cum se întâmplă instituțiile europene.

„Este un lucru pe care îl evaluăm în aceste zile cu toate instituţiile implicate. E un lucru foarte bun şi un exemplu foarte bun pe care ni-l daţi, pentru că dacă nu am avea legea securităţii cibernetice, dacă ea nu va fi operaţionalizată, va fi foarte greu să intervenim în asemenea cazuri”, a spus Burduja.

„Noi am interzis prin lege antivirusul rusesc şi o serie de soluţii, am emis un ordin de ministru cred că săptămâna trecută prin care toate instituţiile din România au o listă de furnizori de soluţii software care nu sunt agreaţi şi acum au un termen de o lună de zile, două luni în care trebuie să îşi facă acest inventar şi să înlocuiască soluţiile care au fost identificate drept vulnerabile”, a explicat Burduja.

Întrebat în legătură cu faptul că Senatul are cont de Tik Tok şi mulţi parlamentari apar pe această platformă de socializare, ministrul a răspuns: „Este o analiză care trebuie făcută cu maximă responsabilitate”.

Comisia Europeană a decis să suspende utilizarea aplicaţiei TikTok pe dispozitivele de serviciu, pentru a spori securitatea cibernetică la nivelul instituţiei.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Vot istoric pentru Centura Verde București-Ilfov: Noul Cod Silvic a fost adoptat de Senat

Nicușor Dan spune că nu-l va ataca pe Sebastian Burduja, dar cere votul simpatizanților PNL: „Votul pe candidatul 3 e un vot aruncat”

O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut că îi livrează mâncare și a împușcat-o

Burduja s-a înscris oficial în cursa pentru Primăria Capitalei. Ciucă: Are tinerețe, curaj și spirit de sacrificiu

Partenerii noștri