Live

Ciolacu anunță o vară fierbinte: Am vorbit cu Ponta şi Tăriceanu să nu intrăm în vacanţă parlamentară

Data publicării:
Foto: Inquam Photos/Ilona Andrei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, duminică seară, că a discutat cu liderul Pro România, Victor Ponta, precum şi cu cel al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, ca Parlamentul să nu intre în vacanţă, urmând să lucreze în sesiuni extraordinare atât în iulie, cât şi în august, potrivit Agerpres.

El a precizat, de asemenea, că PSD doreşte să depună o moţiune de cenzură, dar nu în perioada stării de alertă.

"PSD nu are singur voturile necesare să răstoarne Guvernul. Cu o alianţă, şi cu ALDE şi cu Pro România (...) se poate depune o moţiune de cenzură. Categoric că vrem să depunem o moţiune de cenzură, asta e şi rostul Opoziţiei. Eu nu sunt adeptul depunerii moţiunilor de cenzură de dragul de a le depune", a spus Ciolacu la România TV.

Liderul PSD a reiterat opţiunea pentru un guvern de uniune naţională.

"Anul acesta, am vorbit cu colegii mei şi cu colegii din celelalte partide - şi cu Victor Ponta şi cu Călin Popescu-Tăriceanu - să nu intrăm în vacanţă parlamentară, sa avem sesiuni extraordinare atât în iulie, cât şi în august. Nu cred că e oportun să depunem o moţiune de cenzură pe perioada stării de alertă", a adăugat Marcel Ciolacu.

Ciolacu: Nu e oportun un demers de suspendare a preşedintelui, să nu facem un haos mai mare decât cel existent

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că nu este oportun pentru PSD, în acest moment, un demers de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, România nefiind pregătită pentru o astfel de acţiune "într-un asemenea haos".

"Nu cred că este oportun în acest moment politic pentru PSD să pornească un demers de suspendare a preşedintelui. Cred că, după ce avem creionată o majoritate în Parlament, să depunem o moţiune de cenzură şi să avem creionat un program economic coerent până la alegerile viitoare", a declarat Ciolacu duminică seară.

La observaţia moderatorului că o astfel de atitudine ar putea fi interpretată drept slăbiciune politică, liderul social-democrat a afirmat că este, de fapt, "o dovadă de maturitate politică".

"Nu cred că e în acest moment pregătită România pentru un asemenea demers. Mai ales într-un asemenea haos. Să nu facem un haos şi mai mare decât haosul existent. Trebuie să avem măsură. Fiecare om politic a plătit la un moment dat pentru excesele sale. Acum avem de a face cu un abuz de putere, categoric", a opinat Marcel Ciolacu.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mesajul lui Ciolacu de Ziua Libertății Presei: Avem în mass-media un partener ferm de partea adevărului

Ciolacu şi Firea au mers de 1 Mai la depoul Dudeşti din Capitală și le-au vorbit angajaților STB despre creșterea salariilor

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

Partenerii noștri