Live

Ciolacu, despre Schengen: Aşteptăm decizia Olandei privind Bulgaria şi vom vedea cum va acţiona România

Data actualizării: Data publicării:
România aşteaptă să afle dacă Olanda va susţine aderarea Bulgariei la spaţiul de liberă circulaţie europeană, pentru a lua o decizie în dosarul Schengen, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.. Foto: Facebook

România aşteaptă să afle dacă Olanda va susţine aderarea Bulgariei la spaţiul de liberă circulaţie europeană, pentru a lua o decizie în dosarul Schengen, a afirmat, luni, premierul Marcel Ciolacu.

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), ce are loc pe 4 şi 5 decembrie, nu are pe agendă un vot privind aderarea României şi Bulgariei.

"Olanda a avut alegeri pe data de 22 noiembrie. Nu a avut timp să înceapă procedura prim-ministrul actual să supună votului Parlamentului, pentru că au fost alegeri. Era mai mult ca şi sigur că nu se va discuta în JAI-ul din 4 şi 5 decembrie, dar a rămas pe ordinea de zi pentru a se propune o şedinţă JAI extraordinară în cursul lunii decembrie. Aşteptăm întâi decizia Olandei în ceea ce priveşte Bulgaria şi vom vedea cum va acţiona România", a spus premierul, citat de Agerpres.

Referitor la dialogul recent cu Austria, Ciolacu a precizat că nu a avut "nicio discuţie directă cu cancelarul Nehammer".

"Urmează cu certitudine, după ce mă întorc în România, să avem anumite discuţii. Au fost discuţii la nivel de ambasadori şi alte contacte a avut şi domnul ministru de Interne", a completat el.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu: „O să ne menţinem ajutorul pe care îl dăm refugiaţilor ucraineni”

Sindicaliştii din muzee sunt supărați pe declarațiile lui Ciolacu și îi oferă un contract de voluntariat pentru patru ore pe zi

Producătorii ar putea fi obligați să afișeze micșorarea gramajului produselor. Ciolacu: „ANPC a pus în transparență ordinul”

Ministrul austriac de Interne susține că expulzările și controalele mai stricte la frontieră "au efect"

Partenerii noștri