Live

Ciolacu: Președinta ANAF trebuie să își facă echipă. Nu e nicio recomandare politică. Și conducerea Vămii trebuie schimbată

Data publicării:
Sigla ANAF Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că preşedinta Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Nicoleta-Mioara Cîrciumaru trebuie să îşi formeze echipa cu care va lucra, iar conducerea de la Vamă trebuie să fie schimbată.

„Nu am nicio problemă cu actuala preşedintă a ANAF, dar cred că a venit momentul, în România, după 32 de ani, ca un preşedinte al ANAF, după ce l-a numit prim-ministrul, să vină să îşi facă echipă. Cunosc toate numele propuse de către preşedinta ANAF, vă spun foarte clar nu am cunoscut nicio persoană, nu e nicio recomandare politică. La fel în ceea ce priveşte Vama. Toată conducerea să fie schimbată”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi la Europa FM.

Prim-ministrul PSD a mai spus că viitorul şef de la Vamă trebuie să propună o echipă întreagă cu care să lucreze.

„Politicul nu mai are voie să intervină în aceste domenii. Doamna preşedinte a ANAF va veni cu toate propunerile”, a conchis Ciolacu, conform News.ro.

Surse guvernamentale declarau luni pentru Agerpres că premierul urma să decidă în perioada imediat următoare schimbarea din funcţii a şefilor mai multor instituţii cu atribuţii de verificare şi control din subordinea Ministerului Finanţelor, mai puţin ANAF, unde anul acesta a fost numit un nou preşedinte.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu: „O să ne menţinem ajutorul pe care îl dăm refugiaţilor ucraineni”

Nou sistem informatic la Casa Națională de Pensii. Cu aplicaţia „e-Talon”, cuponul de pensie va fi emis automat în format electronic

Sindicaliştii din muzee sunt supărați pe declarațiile lui Ciolacu și îi oferă un contract de voluntariat pentru patru ore pe zi

Producătorii ar putea fi obligați să afișeze micșorarea gramajului produselor. Ciolacu: „ANPC a pus în transparență ordinul”

Partenerii noștri