Live

Video Ciprian Ciucu, despre congresul PNL: Dl. Cîțu mi-a cerut în mod direct susținerea politică, dl. Orban mi-a cerut prin Violeta Alexandru

Data actualizării: Data publicării:
Florin Cîțu și Ludovic Orban vor susținerea lui Ciprian Ciucu la congres. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 și președintele organizației PNL Sector 6, a declarat sâmbătă, la emisiunea În Fața Ta la Digi24, că și Ludovic Orban, și Florin Cîțu i-au cerut susținerea în vederea congresului partidului, anunțat pe 25 septembrie. La insistențele jurnaliștilor, a nuanțat că Florin Cîțu i-a cerut susținerea în cazul în care va candida. 

"Domnul Cîțu mi-a cerut în mod direct susținerea politică, domnul Orban mi-a cerut prin Violeta Alexandru", a răspuns Ciprian Ciucu la întrebarea jurnaliștilor.

- Deci domnul Cîțu v-a cerut să-l susțineți la congres, au insistat jurnaliștii.

- Da.

- Deci domnul Cîțu candidează.

- Așa am zis? Așa am zis. (...) Nu, a zis în eventualitatea în care mă decid dacă aș putea să-i ofer această susținere.

Ciprian Ciucu a adăugat că "nu am luat o decizie acum", explicând că trebuie să se consulte mai întâi cu organizația pe care o conduce, PNL Sector 6. 

Conducerea PNL a stabilit data la care va avea loc Congresul partidului - 25 septembrie. Deocamdată, Ludovic Orban este singurul care și-a anunțat candidatura pentru șefia partidului.

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat în repetate rânduri despre o eventuală candidatură, dar a evitat un răspuns tranșant, spunând că va trebui să ia o decizie. 

Ciucu, despre propria candidatură: Trebuie să am trei discuții

În privința propriei candidaturi la congresul PNL din septembrie, pentru o funție în partid, Ciprian Ciucu a spus că va trebui să discute întâi cu președintele Klaus Iohannis, cu președintele PNL, Ludovic Orban, și cu premierul Florin Cîțu.

"Persoanele cu care trebuie să discut în ordinea importanței în stat sunt președintele (...), președintele Camerei și al partidului și premierul. N-am avut nicio discuție cu niciunul dintre ei. Dacă eu pot să reprezint viitorul unui proiect politic, asta poate rezulta doar în urma acestor trei discuții pe care va trebui să le am", a afirmat Ciprian Ciucu.

El a mai spus că va va lua o decizie "în maximum o săptămână sau două" și a menționat funcțiile la care ar putea candida..

"Cu siguranță pot candida la o funcție în cadrul Birouluii Executiv, iar întrebarea pe buzele tuturor este dacă candidez la președinția PNL București. (...) M-ar deturna destul de mult de la misiunea de la Sectorul 6. Nu exclud", a declarat Ciprian Ciucu.

Editor : Bogdan Păcurar

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nemaiîntâlnit! Câți bodyguarzi ”l-au apărat” pe Dan Șucu de jurnaliști după Rapid - Craiova! Oamenii patronului, mesaj pentru presă

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Partenerii noștri