Live

Dacian Cioloș: Nu mai primim indemnizația de deplasare la Parlamentul European

Data publicării:
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Europarlamentarii nu-și mai primesc toți banii în această perioadă, de când sesiunea Parlamentului European a fost întreruptă din cauza pandemiei de coronavirus, a declarat marți Dacian Cioloș. El spune că nu a mai primit partea de indemnizație acordată pentru deplasări la Strasbourg sau la Bruxelles.

Europarlamentarii pierd bani din salariu, pe fondul pandemiei de coronavirus. Pentru că lucrează, în mare parte, de la distanţă, ei nu mai primesc indemnizaţia care le acoperea cheltuielile de deplasare la Bruxelles.

„Nu am primit deloc indemnizația în perioada aceasta. Indemnizațiile sunt strict pentru perioada în care avem o prezență fizică la Bruxelles și e un program de muncă. Decizia formală în Parlamentul European este că facem telemuncă. Salariul se ia, dar o parte din salariu e acordat în indemnizații jurnaliere, în funcție de zilele în care ești prezent la Strasbourg sau la Bruxelles. Nu am luat-o și nu o vom lua”, a declarat Dacian Cioloș la Digi FM.

Într-o intervenţie la postul Digi FM, el a vorbit despre activitatea din Parlamentul European şi despre proiectele discutate, buugetul Uniunii Europene fiind foarte important, în contextul pandemiei de coronavirus.

Editor: B.P.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

REPER a depus lista cu candidaţii la europarlamentare la BEC. Câte semnături a strâns partidul lui Cioloş

REPER a atacat OUG-ul de comasare a alegerilor la CCR. Cioloș: Am fost deposedați de Guvernul Ciolacu de dreptul de a ne apăra votul

Dacian Cioloș deschide lista de candidați REPER pentru Parlamentul European

Cioloş i-a făcut plângere penală lui Ciolacu pentru „răul pe care l-a făcut cu bună ştiinţă sau din prostie” în cazul Roşia Montană

Partenerii noștri