Live

În contradicție cu șefa de partid. Dumitru Buzatu, lider PSD Vaslui: Eu l-aș grația pe Liviu Dragnea

Data actualizării: Data publicării:

Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, a fost rugat să comenteze, luni seara, la Digi24, reacția premierului Viorica Dăncilă și răspunsul pe care aceasta l-a dat într-un interviu la Adevărul LIVE atunci când a fost întrebată dacă l-ar grația pe Liviu Dragnea. 

Întrebată dacă, în cazul în care ar ajunge președintele României, l-ar grația pe fostul președinte al PSD, prim-ministrul a răspuns: „Doamne ferește!”. De asemenea, Viorica Dăncilă a spus că partidul este „întristat” de decizia lui Liviu Dragnea de a cere în instanță dizolvarea PSD

Dumitru Buzatu crede că Viorica Dăncilă a evitat, de fapt, un răspuns la cele două întrebări incomode.

„Eu înțeleg foarte bine genul acesta de întrebări-încuietoare care se pun unui candidat la Președinție aflat în situația aceasta de președinte al PSD succesor al dlui Dragnea și nu vreau eu să comentez acum încercările acestea de a evita un răspuns direct - pentru că probabil n-a avut în vedere o asemenea întrebare, nu s-a gândit nicio clipă la lucrul acesta și a încercat să dea o explicație cât de cât convingătoare -,  dar eu, dacă aș fi în locul domniei sale și aș fi candidat, eu v-aș fi spus direct că eu l-aș grația”, a spus liderul PSD Vaslui.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă a dat un răspuns nesatisfăcător din punctul său de vedere, Dumitru Buzatu a spus: „Nu e vorba dacă este satisfăcător, e un răspuns ca orice răspuns, răspunsul pe care îl dă doamna Dăncilă, eu nu stau acum să răspund, ci îmi spun o părere despre problemă în sine”.

În ceea ce privește demersul din instanță al lui Liviu Dragnea de a dizolva PSD, Dumitru Buzatu îi dă circumstanțe atenuante și crede că fostul președinte al partidului a făcut multe lucruri bune, exemplificând cu programul PNDL: „Poate că există nemulțumiri și din partea domniei sale, există o serie de frustrări, este într-o situație extrem de delicată, însă eu cred că a făcut și foarte multe lucruri bune și a inițiat foarte multe lucruri bune. Programul Național de Dezvoltare Locală a fost inițiat și gestionat o parte bună de către Liviu Dragnea și a produs niște beneficii uriașe comunităților”, a spus Dumitru Buzatu la „Jurnalul de Seară”.

Editor: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tribunalul Vaslui elimină înregistrări din dosarul de mită al lui Dumitru Buzatu: „Admite excepţia nulităţii mijloacelor de probă”

Dumitru Buzatu a fost plasat în arest la domiciliu. El se afla în arest preventiv din septembrie anul trecut

Judecătorii au anulat probele în dosarul de trafic de influență al lui Dragnea pentru vizita la Trump. Dosarul se întoarce la DNA

Trimis în judecată pentru luare de mită, Dumitru Buzatu a făcut un denunț la DNA

Partenerii noștri