Live

Emil Boc, despre comasarea alegerilor: „Eu nu cred că nu putem avea încredere în cetăţeni, că nu vor şti să diferenţieze alegerile”

Data publicării:
Alegeri locale. Foto: Getty Images

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat joi, despre comasarea alegerilor, că se poate avea încredere în români că vor şti să diferenţieze alegerile pentru Parlamentul European de alegerile pentru primari și consiliile locale/județene. El a amintit că, atunci când a fost premier, în 2009, a organizat simultan alegeri prezidenţiale, turul 1, cu un referendum şi nu a fost nicio problemă.

Emil Boc a arătat că sunt nouă state din UE care în luna iunie organizează simultan alegeri europarlamentare simultan cu alegeri locale regionale.

„Noi trebuie să ne uităm şi să vedem dacă ceea ce se face, ceea ce se propune este în consonanţă cu legea, este în consonanţă cu practica europeană, este posibil să se facă şi atunci, legal, este? Da, este! Se poate face? Alţii fac din Uniunea Europeană? Fac! Este posibil să se implementeze? Da!”, a precizat Emil Boc într-un interviu la Napoca Live, potrivit News.ro.

El a arătat că, „atunci când a fost prim-ministru, a organizat în 2009 simultan alegeri prezidenţiale, turul 1, cu un referendum şi n-a fost nicio problemă”.

„S-au organizat şi a fost foarte bine şi au mai fost şi în 2019, dacă vă amintiţi bine, referendum, odată cu alegerile. Deci aceste lucruri chiar noi în România le-am organizat, iar a nu avea încredere că oamenii nu vor fi şti să aleagă între buletinele de vot, asta înseamnă practic o ofensă la adresa cetăţeanului”, a completat Boc.

Primarul din Cluj-Napoca a menţionat că, „după 30 de ani democraţie, cetăţenii ştiu ce trebuie să facă atunci când merg la vot”.

„Eu nu cred că nu putem avea încredere în cetăţeni, că ei nu vor şti să diferenţieze alegerile pentru Parlamentul European de alegerile pentru primar, haideţi să fim serioşi. Cred că după 30 de ani de democraţie, acest lucru, repet, îl ştie fiecare, iar cei care se opun, practic, dau un vot de blam cetăţeanului pe care nu-l consideră capabil să discearnă şi să facă alegerile potrivite”, a mai spus Boc.

Primarul a precizat că „alegerile le face cetăţeanul în urna lui, acolo în cabina de vot”.

„Acea alegere o face cetăţeanul, că o face în iunie, ca o face în octombrie, tot cetăţean o face, dar dacă putem să le facem împreună, să economisim şi timp, şi bani, atunci de ce să nu se facă? Dar, repet, e o decizie de oportunitate, pe care până la urmă cei de la nivel naţional o vor lua”, a mai spus Boc.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"Absolut ridicol". Scandal în Anglia, după decizia luată de Tottenham față de Drăgușin & Co: "Pură lăcomie!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alegerile fără perdanți. Ce ascunde cea mai anostă campanie electorală

Ciucă, la Cluj: Cred că putem să avem o formulă la PNL către administraţiile noastre şi ale altora, care nu au ajuns la acest nivel

Ghid pentru românii care votează în străinătate la europarlamentare publicat de MAE. Au fost organizate 915 secții

Candidații pentru Primăria Capitalei Sebastian Burduja (PNL) și Mihai Enache (AUR) vin la Digi24, la ora 15.00

Partenerii noștri