Live

Exclusiv Maia Sandu candidat la prezidențialele din România, scenariu discutat de unii politicieni. „Doamna președinte trebuie să răspundă”

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. FOTO: captură Digi24

Scenariul unei posibile candidaturi a Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din România a fost vehiculat în spațiul public, după ce președintele PSD Marcel Ciolacu a răspuns unei întrebări privind o eventuală susținere, împreună cu PNL, a liderului politic moldovean la scrutinul din 2024. Andrei Spînu, vicepremier al Republicii Moldova, a declarat, miercuri, la Digi24, că Maia Sandu este cea care trebuie să răspundă la această întrebare.

Marcel Ciolacu a declarat că este unul dintre susţinătorii Maiei Sandu şi a unificării României Mari, întrebat, la începutul săptămânii trecute, dacă PSD şi PNL ar susţine candidatura acesteia la alegerile prezidenţiale din România din anul 2024. El a mai spus că nu avut loc o discuţie între cele două partide privind sprijinirea unui candidat comun la prezidenţiale.

Andrei Spînu, vicepremier și ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale din Republica Moldova: „Eu cred că doamna președinte trebuie să răspundă, în primul rând. Dar ca cetățean al Republicii Moldova îmi doresc ca doamna președinte să rămână cel puțin 8 ani președintele Republicii Moldova, pentru că are un mandat puternic din partea cetățenilor, iar reformele pornite sunt de abia la început. Pentru mine asta este important acum...Să facem ce ne-am propus”.

Întrebat dacă vede posibilă o astfel de candidatură, Andrei Spînu spune: „Eu văd posibil ca Republica Moldova, împreună cu Maia Sandu, să ajungă în UE și să transformăm țara noastră”.

Editor : Alexandru Costea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce a făcut și ce trebuie să mai facă România pentru Republica Moldova

USR Iași cere filialelor PSD din Moldova să retragă sprijinul politic al lui Ciolacu, după reclamațiile „discriminatorii” ale acestuia

Ciolacu anunță că Executivul va „menține ritmul alert al investițiilor” publice, după o întâlnire cu miniștrii la Palatul Victoria

Clotilde Armand îl atacă pe Ciolacu: „Nu, inteligentule. Vă consider hoți”

Partenerii noștri