Live

Măsura 3 pentru IMM-uri va fi reluată de la zero. Ministrul Economiei: Să o facem încă o dată respectând cadrul legal

Data actualizării: Data publicării:
20 de companii internaționale vor să vină în România în perioada următoare, spune ministrul Economiei. Foto: Guliver/Gettyimages

Măsura 3 pentru granturi de investiţii acordate IMM-urilor va fi reluată de la zero, a anunțat la Digi24 ministrul Economiei, Claudiu Năsui. Astfel, cei deja înscriși vor fi nevoiți să aplice din nou dacă vor să beneficieze de granturi pentru investiții.

„Este o discuție în Coaliție și cu premierul să reluăm măsura 3, ea include peste jumătate din proiecte care sunt proiecte imobiliare. Problema esențială după mine e că nu își atinge scopul. Așa că o soluție ar fi să reluăm măsurile incluzând și respectând Legea 220 care extindea CAEN-urile care pot cere finanțare pentru diverse proiecte. Să o facem încă o dată respectând cadrul legal, învățând din experiența trecută să nu mai fie criterii de cofinanțare care să facă departajarea între proiecte care s-au dovedit vulnerabilități”, a afirmat Claudiu Năsui.

Ministrul a mai precizat că cei care au depus până acum proiecte, o pot face cu aceeași documentație.

„Nu există oameni care să fi primit deja un răspuns pe măsura 3. Cei care au depus deja dosarele o pot face cu aceeași documentație.”, a explicat ministrul.

În ceea ce privește celelate două măsuri de sprijin pentru IMM-uri, ministrul spune că pentru măsura 1 plățile sunt „în mare parte făcute”, însă pentru măsura 2 sunt întârzieri la plată. 

„La măsura 2 sunt cele mai mari întârzieri la plată, dar începem procesul prin care banii să ajungă la beneficiari, să se aștepte la plăți în cel mai scurt timp. Nu s-au făcut plăți din cauza limitărilor bugetare, dar am putut evalua dosarele”, a mai spus ministrul Economiei.

Decizia de a relua de la zero depunerea de proiecte pentru finanțarea prin Măsura 3 a fost anunțată de ministrul Năsui într-un interviu pentru siteul Economedia.ro. Într-un interviu acordat jurnalistei Elena Deacu ministrul a precizat că măsura s-ar putea relua luna aceasta

Citește și:Claudiu Năsui a depus o plângere la DNA privind fraudarea programului Măsura 3 de granturi acordate firmelor

Editor : Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Tragedie! Un campion a anunțat că fiul său în vârstă de 15 luni a murit: ”Prietenul meu e fără viață. Vă rog, ajutați-mă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu anunță că Executivul va „menține ritmul alert al investițiilor” publice, după o întâlnire cu miniștrii la Palatul Victoria

Grindeanu: Cheia localelor este să se aleagă oameni care să ţină legătura cu Guvernul pentru investiţii

Încep procedurile pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timişoara. Ciolacu: „Timișul merită investiții”

Chinezii iubesc atât de mult Santorini, încât au investit o sumă uriașă ca să facă un loc identic

Partenerii noștri