Live

Mesajele pe care le-a primit Ecaterina Andronescu de la elevi, înainte de Evaluarea Națională: „Nu îmi mai cereți asta”

Data publicării:
Foto: captura Facebook

Ministrul educației, Ecaterina Andronescu, a dezvăluit într-o declarație de presă postată pe pagina de Facebook a ministerului pe care îl conduce că a primit mai multe mesaje de la elevii de clasa a VIII-a înainte de proba la Limba și literatura română, din cadrul Evaluării Naționale 2019.

Potrivit Ecaterinei Andronescu, mai mulți elevi i-au cerut să le dezvăluie subiectele pe care urmau să le primească la examen.

VEZI AICI VIDEO

„Foarte mulți dintre voi mi-ați trimis mesaje și în aceste mesaje mi-ați cerut să vă spun subiectele. Nu mai scrieți mesaje cu această cerință, pentru că fără îndoială nu am cum să fac lucrul acesta și nici nu-l voi face niciodată. În același timp, când scrieți mesaje, fiți atenți să nu mai faceți greșeli de ortografie, pentru că asta mă supără și supără pe oricine le vede”, a spus ministrul educației, care i-a certat în acest fel și pe absolvenții de gimnaziu care nu s-au împrietenit cu limba română în primii opt ani de școală.

Ecaterina Andronescu a avut și un mesaj pentru elevii care au susținut proba de Limba și literatura română la Evaluarea Națională: Dragii mei absolvenți de gimnaziu, sper că ați avut o zi ușoară, o zi în care ați dat primul examen din viața voastră la o disciplină importantă pentru fiecare dintre noi, limba și literatura română. Subiectele au fost frumoase, subiectele v-au permis să arătați că știți carte și, de asemenea, că puteți să fiți creativi cu ceea ce ați învățat”.

Mesajul, sub forma unui video, a fost postat pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Educației.

Marți, 18 iunie, s-a desfăşurat prima probă scrisă a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a - proba de Limba şi literatura română. Au fost prezenţi 146.553 de candidați. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Luni încep evaluările naționale pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Peste 500.000 de elevi vor susţine examenele

Care este cea mai bună universitate din țară. Ministerul Educaţiei a publicat clasamentul universităţilor din România

"Eu am venit cu prezența". Elevii care repetă simularea examenelor naționale după notele dezastruoase luate speră "la un 5 cel mult"

Ministerul Educației recomandă părinților să evite înscrierea copiilor la afterschool-uri private: “Nu sunt centre de învățământ”

Partenerii noștri