Live

Ministrul Apărării vrea ca soldații români să aibă parte de instruire la comun cu cei din Israel

Data publicării:
Angel Tîlvăr, ministrul Apărării. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, i-a propus ambasadorului Israelului la Bucureşti, Reuven Azar, ca armatele celor două ţări să aibă parte de exerciții de instruire comune, informează Agerpres.

Reuven Azar a fost primit, vineri, la sediul Ministerului Apărării. Pe parcursul discuţiilor, cei doi oficiali au discutat despre cooperarea în domeniul apărării atât în format bilateral, cât şi NATO şi UE, precizează un comunicat al ministerului român.

În acest context, "a fost evidenţiată relaţia fructuoasă cu forţele armate israeliene, fiind exprimat interesul părţii române pentru dezvoltarea cooperării în domeniul instruirii în comun, precum şi la nivelul forţelor aeriene, navale sau al medicinei militare".

Ministrul Apărării a apreciat rolul activ al Israelului din perspectiva de partener în cadrul Dialogului Mediteranean al NATO şi a subliniat sprijinul pentru consolidarea relaţiilor Statului Israel cu Uniunea Europeană.

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cresc tensiunile în Cabinetul de Război al Israelului. Netanyahu, luat la rost de ministrul Apărării din cauza planului pentru Gaza

Ciolacu a discutat cu Iohannis despre trimiterea unui sistem Patriot în Ucraina: Decizia o luăm în CSAT. Ne apără și pe noi

Olanda a trimis avioane de luptă în România. Ministra Apărării a aterizat cu un F-16 la Fetești

Mai multe drone au zburat deasupra bazei Mihail Kogălniceanu. MApN: „Au fost aplicate contramăsuri de tip război electronic”

Partenerii noștri