Live

Prima saudită la volanul unei maşini de Formula 1

Data publicării:

O tânără din Arabia Saudită a marcat pe pista unui circuit de Formula 1 dreptul de a şofa, acordat pentru prima oară în istorie femeilor din ţara sa.

Într-un monopost Renault, ea a făcut un tur al circuitului de lângă Marsilia pe care s-a desfăşurat marele premiu al Franţei. Vehiculul este cel în care finlandezul Kimi Raikkonen a câştigat, în 2012, cursa de la Abu Dhabi.

Momentul a făcut parte din parada organizată pentru a sărbători întoarcerea curselor de Formula 1 în Franţa, după o absenţă de 10 ani.

Aseel Al-Hamad, femeie de afaceri saudită: E minunat, e minunat mai ales să văd atâţia oameni, pentru că este o zi mare.

Sper să inspir oameni din toată lumea, să arăt că nimic nu e imposibil. Aşa că pot visa imposibilul, pentru că da, noi, femeile saudite putem nu doar să conducem, dar să conducem o maşină de Formula 1 la Marele Premiu al Franţei.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Potop în Arabia Saudită. Școlile au fost închise, oamenii au fost avertizați că vor fi inundații. Imagini cu mașini luate de ape

Arabia Saudită are nevoie de 500 de miliarde de dolari pentru megaproiectul „orașului viitorului” și încearcă să-i obțină din China

Antony Blinken merge în Arabia Saudită pentru discuții privind încheierea unui armistițiu în Gaza

Gigantul petrolier saudit Aramco devine „partener mondial major” al FIFA

Partenerii noștri