Live

Reacția miniștrilor după ce Senatul a votat creșterea salariilor demnitarilor: „Pentru mine a fost o surpriză”. „Am văzut în presă”

Data publicării:
Tanczos Barna și Florin Spătaru. Foto: Digi24

Miniștrii spun fie că au fost surprinși de decizia Senatului de a majora salariile demnitarilor, inclusiv ale lor. Social democrații spun că a fost o greșeală – deși parlamentarii PSD au votat proiectul. Ministrul Mediului spune că a aflat din presă despre suma pe care ar urma să o primească în plus.

„Pentru mine a fost o surpriză votul din Senat de ieri, dar camera decizională e Camera Deputaţilor. Am discutat cu liderul de grup, aţi văzut decizia PSD, sunt convins că a fost o greşeală în Senat şi că va fi îndreptată în Camera Deputaţilor”, a spus Sorin Grindeanu.

„Am văzut în presă că s-ar mări cu 2.000 lei brut, care ar însemna 1.000 de lei net. Așteptăm decizia în Camera Deputaților și discutăm după”, a spus ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Haideți să așteptăm decizia Parlamentului și în funcție de asta, bineînțeles, vom implementa această propunere. Deocamdată, salariul meu a rămas același. Cred că e un salariu conform statutului pe care îl am”, a spus ministrul Economiei, Florin Spătaru.

„Propunerea n-a venit din partea Guvernului, a venit din partea Parlamentului și acolo nu mă pot pronunța. Nu știu care au fost argumentele cu care au venit parlamentarii pentru această creștere salarială”, a adăugat el.

PSD, PNL, UDMR și AUR au votat în favoarea proiectului de lege. USR a votat împotrivă.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sorin Grindeanu propune ca Centura Capitalei să treacă în administrarea Primăriei București

Ciolacu: Autostrada Comarnic-Braşov se va face în parteneriat public-privat, fiindcă sunt în jur de 4-5 miliarde de euro

Grindeanu: Cheia localelor este să se aleagă oameni care să ţină legătura cu Guvernul pentru investiţii

Grindeanu anunță că Centura Timișoarei va fi dată în circulație în iulie. Ce spune despre „celebra autostradă pentru urși”

Partenerii noștri