Live

Subalternii lui Dragnea anunţă că sute de social-democraţi au fost ameninţaţi

Data publicării:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Preşedintele spune că nu a fost informat niciodată că Liviu Dragnea a fost ţinta unei tentative de asasinat, cum a anunţat liderul PSD acum câteva zile la Antena3. Subalternii lui Dragnea din partid anunţă însă că sute de social-democraţi au fost ameninţaţi. Cei mai mulţi nu fac însă plângeri, la fel ca liderul lor.

Klaus Iohannis: „Nu am auzit niciodată despre aşa ceva, dar cum s-a vehiculat la televizor mi s-a părut că omul deja are fricile, obsesiile şi coşmarurile unui dictator.”

Mulţi alţi social-democraţi spun însă că au duşmani de moarte. Şi dezvăluie faptul că au fost ameninţaţi... pe reţelele de socializare.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: „Sunt peste două, trei sute de lideri ai PSD care au fost ameninţaţi cu moartea. Şi eu şi familia mea am fost ameninţaţi cu moartea”.

Gabriel Zetea, vicepreşedinte PSD: „Am început să fac print screen-uri cu acele postări care reprezintă ameninţări şi care vorbesc despre moartea mamei mele sau moartea fetiţei mele”.

Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct al PSD: „Tipul acesta de ameninţare poţi să îl înţelegi în momentul când o primeşti tu personal. Atunci simţi cum e, până atunci e doar băşcălie”.

Iar ministrul Apărării, Mihai Fifor, a susţinut că europarlamentarul PSD, Dan Nica, ar fi fost ameninţat după ce a cerut înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis despre protestul din 10 august.

Mihai Fifor: „Nu mi se pare normal ca într-o ţară europeană, în România secolului XXI, să poată să existe astfel de chestiuni în care un coleg europarlamentar, pentru o luare de poziţie, să fie ameninţat cu moartea”.

Şi partenerii de guvernare se plâng de vocabularul foarte dur de pe Facebook.

Andrei Gerea, deputat ALDE: „Înjurături ca la uşa cortului, ca la marginea lumii civilizate. Să ştiţi că nu există politician, să spunem adversar al USR, care să nu primească astfel de ameninţări. Trimiteri la cimitire, la familie, la tot ce se poate”.

Fostul premier Victor Ponta a declarat pentru Digi24 că a primit mesaje de ameninţare pe telefon sau pe reţelele sociale. El a adăugat că a informat imediat SPP, care a verificat acele ameninţări şi s-a dovedit că nu au fost chestiuni cu "adevărat primejdioase". Nici ceilalţi nu au depus plângeri.

Codrin Ştefănescu: „Din păcate, au fost de-a lungul timpului multe plângeri la Parchet în sensul ăsta care s-au terminat cu nimic. Şi atunci oamenii politici s-au obişnuit să nu mai facă plângeri”.

Gabriel Zetea, vicepreşedinte PSD: „Sută la sută nici nu o să depun plângere, Doamne fereşte, împotriva cuiva”.

Liviu Dragnea a depus o plângere anul trecut pentru instigare pentru numele unui jurnalist, dar s-a declarat nemulţumit că Parchetul nu a dat nicio soluţie în acest caz.

FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu spune că nu ştie dacă va candida la prezidențiale: Facem politică pentru români, şi pentru că Dumnezeu ne-a ales să facem asta

De ce tac femeile

Marius Voineag, la bilanţul DNA pe 2023: Suntem conştienţi că în context electoral este riscul ca orice facem să stârnească controverse

Nepotismul în politica europeană: Liderii care le-au călcat pe urme părinților și au dus tradiția politică mai departe

Partenerii noștri