Live

Tăriceanu laudă curajul lui Tudorel Toader de a analiza activitatea DNA

Data publicării:

Călin Popescu Tăriceanu laudă curajul ministrului Justiţiei Tudorel Toader de a face o analiză a activităţii DNA. Raportul privind conducere a DNA, spune preşedintele senatului, "a deschis definitiv cutia Pandorei şi a expus abuzurile" procurorilor. Liderul ALDE a remarcat că, în urma analizei ministrului Justiţiei, acesta a primit atacuri la persoană, însă acuzaţiile că procurorul-şef al DNA a încălcat Constituţia nu au putut fi demontate. Preşedintele Senatului l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis care a luat apărarea DNA „recitând statistici ca un politruc din vremea comunistă, care vorbea despre producţia la hectar".

El salută curajul ministrului Justiţiei şi spune că niciun atac la adresa lui nu a adus vreun argument că Laura Codruţa Kovesi nu a încălcat Constituţia.

„Aşa cum am spus, obiectivul nostru este de a da instrumentele necesare oamenilor de bună credinţă din sistemul de Justiţie pentru a stopa abuzurile şi a reforma cu adevărat sistemul. Din acest punct de vedere, vreau să salut curajul de care a dat dovadă ministrul Tudorel Toader. Pentru prima oară după 10 ani, un specialist care ştie sistemul juridic din interior şi care a activat ca procuror la început de carieră, iar apoi a avut un parcurs remarcabil în mediul universitar, ajungând inclusiv judecător la CCR, a realizat o analiză amplă, cu argumente juridice precise, o analiză pe care nimeni nu a demontat-o până acum. Am văzut multe atacuri la persoană împotriva ministrului Justiţiei, dar nici un argument care să arate că dna Kovesi nu a încălcat Constituţia în repetate rânduri, pentru a face referire doar la unul din principalele argumente aduse de ministrul Justiţiei”, mai scrie liderul Senatului.

În final, Călin Popescu Tăriceanu spune: „Acest raport a deschis definitiv cutia Pandorei şi a expus abuzurile sistemului. Cei care se străduiesc să închidă cutia la loc şi să afirme că nimic nu s-a întâmplat nu înţeleg un singur lucru: România nu se va întoarce la un sistem opresiv, iar statul paralel nu are cum să câştige atât timp cât suntem o ţară europeană şi democratică”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Turcia îl sprijină pe Mark Rutte pentru șefia NATO

Mesajul lui Klaus Iohannis, de Ziua Veteranilor de Război: „Respect etern eroilor noștri veterani!”

Traian Băsescu, despre candidatura lui Iohannis la NATO: „Nu are nicio șansă”

Ciolacu, despre şansele lui Iohannis la şefia NATO: Atuul preşedintelui este faptul că nimeni nu este împotriva domniei sale

Partenerii noștri