Live

Tăriceanu: Mă gândesc serios la candidatura la prezidenţiale. PSD trebuie să facă „un calcul la rece“

Data publicării:
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seara, la Antena 3, din nou, că se gândeşte serios la o candidatură la alegerile prezidenţiale de la finalul acestui an. El a admis că la PSD poate fi o chestiune de orgoliu susţinerea unui candidat care nu este din partid, dar a spus că trebuie să facă „un calcul la rece“.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

„Am mai anunţat, în urmă cu două săptămâni, că într-adevăr mă gândesc serios la candidatură. Încă nu am luat decizia. Şi noi la ALDE şi cei din PSD dorim ca alegerile prezidenţiale din anul ăsta să fie cum a fost în 2016 când i s-a spus «La revedere!» dlui Cioloş. Noi vrem ca acum, la finele lui 2019, să-i spunem dlui Iohannis «Auf Wiedersehen!». Pentru asta e utilă o candidatură comună“, a afirmat Tăriceanu.

El a criticat faptul că preşedintele Klaus Iohannis şi-a anunţat candidatura la prezidenţiale pentru că nu se poate spune „cât mai e el preşedinte şi cât este candidat“.

„Eu, dacă aş fi membru al PSD, aş avea curajul să spun că e o chestiune de orgoliu. Dar ce e mai important, orgoliul de membru de partid sau de a avea un preşedinte altfel decât acutalul preşedinte care n-a reuşit pentru România lucruri pe care noi le aşteptam? Eu am avut foarte multe aşteptări pentru că sunt dintre cei care în 2009 am crezut că poate fi o alternativă de premier. Îm preună cu cei din PSD va trebui să facem un calcul la rece: care e soluţia care ne dă cele mai mari şanse“, a mai declarat liderul ALDE.

Întrebat dacă ALDE ar putea susţine candidatul PSD, el a replicat: „Toate aceste chestiuni le avem la dispoziţie“.

Sursa: News.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nicolae Ciucă: Şansa PNL este să aibă candidat la Preşedinţia României

R. Moldova vrea să interzică activitatea partidului fugarului Ilan Șor până după alegerile prezidențiale

Iohannis și Ciolacu condamnă „actele extremiste” după ce premierul slovac Robert Fico a fost împușcat: „Nu au nicio justificare”

Luptă strânsă între Biden și Trump. Cei doi sunt la egalitate în cursa pentru alegerile prezidențiale (sondaj Reuters/Ipsos)

Partenerii noștri