Live

Vicepremierii din cabinetul Tudose au primit cabinet propriu de lucru

Data publicării:

Puteri sporite pentru vicepremierii din cabinetul Tudose. Pe lângă premier, şi vicepremierii vor avea cabinet propriu de lucru, finanţat din bani public.

Prevederea apare într-o ordonanţă de urgenţă promovată de Guvern în ultima şedinţa de anul trecut. De specificat faptul că, iniţial, actul normativ nu s-a aflat pe agenda de lucru, dar o zi mai târziu, pe 29 decembrie, ordonanța de urgenţă a fost publicată în Monitorul Oficial.

“Aparatul propriu de lucru al viceprim-ministrului este structură fără personalitate juridică, finanțată din bugetul SGG, condusă de viceprim-ministru; în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului își desfășoară activitatea unul sau mai mulți secretari de stat și consilieri de stat, numiți, respectiv eliberați din funcție, prin decizie a primului-ministru, la propunerea viceprim-ministrului”, se arată în Ordonanța de Urgență nr. 115/2017.

În acest moment, cabinetul Tudose are trei vicepremieri: Marcel Ciolacu, Graţiela Gavrilescu şi Paul Stănescu.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mesajul de Paște al lui Marcel Ciolacu: Împreună putem să depăşim greutăţile vieţii

Mesajul lui Ciolacu de Ziua Libertății Presei: Avem în mass-media un partener ferm de partea adevărului

Ciolacu şi Firea au mers de 1 Mai la depoul Dudeşti din Capitală și le-au vorbit angajaților STB despre creșterea salariilor

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Partenerii noștri