Live

Viorica Dăncilă anunţă pe cine măsoară PSD pentru prezidenţiale

Data actualizării: Data publicării:

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat vineri, la Brăila că partidul a început sondajele pentru stabilirea prezidenţiabilului. PSD măsoară în sondaje şi varianta unei candidaturi comune PSD-ALDE, în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu, dar şi varianta susţinerii unui candidat independent.

„În sondajul de opinie este şi domnul Tăriceanu. Am pus şi un candidat independent, fără a da nume, să vedem care este soluţia cea mai bună.”, a spus preşedintele PSD.

Printre liderii PSD care sunt măsuraţi se numără Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Şerban Nicolae, Ecaterina Andronescu şi Liviu Pleşoianu. Partidul a comandat mai multe sondaje, dintre care unul măsoară cota de încredere a liderilor principalelor partide politice. În acest sondaj este măsurată şi Viorica Dăncilă. „Da, numele meu e măsurat în sondaje dar nu printre candidaţi, e măsurat acolo unde avem preşedintele formaţiunii politice.”, a mai spus premierul.

Cât despre o eventuală candidatură comună PSD-ALDE cu Călin Popescu Tăriceanu candidat, Dăncilă a dat de înţeles că indiferent de rezultatul sondajelor, organizaţiile judeţene ale partidului vor fi cele care vor stabili dacă se impune sau nu o candidatură comună.

PSD îşi va alege candidatul la prezidenţiale într-un nou Congres care ar putea fi organizat la începutul lunii august.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Fost primar şi actual candidat PSD la o primărie din Vaslui, reţinut după ce a încercat să mituiască doi poliţişti

Un primar PSD din Gorj, acuzat că a lovit o tânără cu maşina. Testul antidrog a indicat „posibila prezenţă a substanţelor psihoactive”

Luptă strânsă între Biden și Trump. Cei doi sunt la egalitate în cursa pentru alegerile prezidențiale (sondaj Reuters/Ipsos)

Sondaj: Donald Trump, învingător în 5 state-cheie la alegerile din noiembrie. De ce pierde procente Joe Biden 

Partenerii noștri