Live

Viorica Dăncilă: Dan Nica nu a fost respins

Data actualizării: Data publicării:
Europarlamentarul PSD Dan Nica FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a respins informaţia că Dan Nica a fost respins de Ursula von der Leyen. "Respect deciziile Comisiei Europene, purtătorul de cuvânt (al CE - n.r) nu a spus acest lucru", a spus prim-ministrul.

"Dan Nica nu a fost respins. Trebuie să existe certitudinea că informaţia este reală. Cei din Parlamentul European din Opoziţie spun orice pentru a strica imaginea României.

Am văzut ce spune Siegfried Mureșan, am văzut ce spun ceilalţi", a declarat dăncilă.

La insistenţele jurnaliştilor care au făcut referire la o informare venită din partea unui purtător de cuvânt al CE, Dăncilă a replicat: "Aţi văzut dvs acest lucru? Trimiteţi-mi şi mie! Respect deciziile CE, purtătorul de cuvânt nu a spus acest lucru".

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ar fi respins și a doua propunere a României pentru postul de comisar european, au precizat, marţi seară, pentru Digi24 surse de la Bruxelles.

Solicitată să comenteze aceste informații, o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene a declarat pentru Digi24: „Pot confirma că Guvernul Român a trimis o scrisoare ieri (7 octombrie - n.r.). Această scrisoare conţinea numele unui candidat, care fusese deja intervievat de către Preşedintele-ales al Comisiei, dar nu fusese acceptat. Echipa Preşedintelui-ales al Comisiei este în continuare în contact cu ambele guverne (român şi maghiar - n.r.), iar procesul (de selecţie - n.r.) continuă”, a spus purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene. Ea a precizat că propunerea României „nu a fost acceptată încă”.

Jurnalista maghiară Katalin Halmai, corespondent la Bruxelles, a scris, la rândul ei, pe Twitter că Ursula von der Leyen nu l-a acceptat încă pe candidatul propus de Ungaria, Oliver Varhhelyi, pentru că încă așteaptă o propunere din partea României. Jurnalista maghiară precizează că Ursula von der Leyen l-a intervievat pe Dan Nica și l-a respins, dar Bucureștiul insistă cu această nominalizare, iar procesul este cumva blocat acum.

Redactare G.M.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Josep Borrell avertizează că Rusia e o amenințare existențială pentru Europa: „Dacă va avea succes, Putin nu se va opri în Ucraina”

Politico: Cum poate UE să oprească flota fantomă a Rusiei, care amenință acum Suedia

Guvernul ucrainean s-a răzgândit și nu-i va mai obliga pe bărbații capabili să lupte în război să se întoarcă din țările unde au fugit

Estonia acuză Rusia că îi încalcă spațiul aerian prin interferenţe GPS. O companie aeriană și-a anulat zborurile către estul Estoniei

Partenerii noștri