Live

Viorica Dăncilă, discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis despre portofoliul de comisar european al României

Data actualizării: Data publicării:
Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis Foto: presidency.ro

Prim-ministrul Viorica Dăncilă susţine că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis despre propunerea pe care ar urma să o facă Guvernul pentru postul de comisar european. „L-am rugat să avem o abordare comună în ceea ce priveşte portofoliul”, a spus premierul.

Într-o conferinţă de presă susţinută vineri, la Brăila, Viorica Dăncilă a fost întrebată despre declaraţiile făcute de ministrul de Externe. Teodor Meleşcanu a declarat că nu este foarte optimist că România va prelua un portofoliu „foarte gras”, pentru că ar fi a treia oară când s-ar întâmpla asta, după ce ţara noastră a deţinut portofoliul Agriculturii şi pe cel al Dezvoltării Regionale. „Este părerea lui, nu este părerea mea", a spus Viorica Dăncilă. 

Premierul a avut deja discuţii la Bruxelles, însă decizia în legătură cu portofoliul viitorului comisar european va fi luată abia după ce va fi validată Ursula von der Leyen în fruntea Comisiei Europene. „Până atunci pot doar să discut cu omologii mei ca să ne susţină pentru un portofoliu. Am discutat cu preşdintele referitor la propunerea de comisar şi l-am rugat să avem o abordare comună în ceea ce priveşte portofoliul”.

De asemenea, după ce în partid se vorbea despre posibilitatea ca propunerea de comisar să fie chiar Viorica Dăncilă, preşedintele PSD a ţinut să îşi liniştească colegii: „Categoric nu îmi doresc!”, a spus Dăncilă. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mesajul lui Klaus Iohannnis de Paște: Învierea Domnului reamintește tuturor chemarea creștină la iubirea aproapelui

„Oscarul de la Washington”. Klaus Iohannis și Michelle Yeoh vor fi premiați de Atlantic Council

Ce pensie va avea Iohannis. Președintele a adunat 42 de ani de muncă

Iohannis se pensionează din postul de profesor de la Colegiul „Brukenthal”. Președintele a ținut catedra blocată 27 de ani

Partenerii noștri