Live

Premierul Nicolae Ciucă salută preluarea de către Suedia a preşedinţiei Consiliului UE

Data publicării:
Prim ministrul Nicolae Ciucă. Foto: Inquam/ Octav Ganea

 

Într-un mesaj postat pe Twitter, prim-ministrul Nicolae Ciucă urează succes premierului şi Guvernului suedez în exercitarea mandatului la preşedinţia Consiliului UE, într-o perioadă marcată de provocări majore și anunță o bună colaborare.

De asemenea, premierul Ciucă subliniază că România va coopera cu Suedia pentru o Uniune Europeană coezivă, orientată spre viitor şi unită.

Pe 1 ianuarie 2023, Suedia a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene de la Cehia, pentru un mandat de şase luni.

"Suedia preia preşedinţia într-o perioadă în care Uniunea Europeană se confruntă cu provocări istorice", a declarat prim-ministrul suedez Ulf Kristersson în decembrie 2022. Kristersson a enumerat printre principalele probleme ce vor trebui abordate războiul din Ucraina, lupta împotriva schimbărilor climatice şi competitivitatea Europei. Priorităţile Suediei se concentrează pe "o Europă mai verde, mai sigură şi mai liberă", a subliniat Kristersson.

Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene este deţinută prin rotaţie la fiecare şase luni de cele 27 de state membre ale UE.

 

Editor : D.D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciucă, la Cluj: Cred că putem să avem o formulă la PNL către administraţiile noastre şi ale altora, care nu au ajuns la acest nivel

Focuri de armă în apropierea ambasadei Israelului din Stockholm. Mai multe persoane au fost reţinute

Nicolae Ciucă: Şansa PNL este să aibă candidat la Preşedinţia României

Olaf Scholz se opune reintroducerii serviciului militar obligatoriu, după modelul Suediei

Partenerii noștri