Live

Femeie moartă în condiții suspecte la Sanador. De ce sunt acuzați medicii

Data actualizării: Data publicării:

A doua acuzaţie de malpraxis, al doilea caz imputat medicilor de la spitalul Sanador. Joi dimineaţă a murit o pacientă ai cărei fii susţin că femeia a fost greşit diagnosticată. Avem deja o reacţie din partea spitalului care azi a făcut o conferinţă de presă şi pentru primul caz, al copilului care a murit operat acolo acum o săptămână.

Copil mort la Sanador. Medicul SMURD povestește ce făceau cadrele medicale

Este vorba de o femeie de 65 de ani care a ajuns la Sanador pentru a face analize încă din luna martie a acestui an. A primit îngrijiri medicale tot la Sanador în urma unui accident vascular. După ce a ajuns acasă, femeie a acuzat dureri de burtă și s-a întors la spital. 

Fiii femeii susțin că medicii de la Sanador i-au pus un diagnostic greșit și anume infecție cu bacteria Clostridium difficile. A primit tratament pentru acest diagnostic, iar în urmă cu aproximativ o lună i-a fost descoperit adevăratul diagnostic, o problemă la nivelul vaselor de sânge. 

În ultimele 10 zile a fost operată de 4 ori. Medicul chirurg spune că evoluția după operație a fost una bună, dar starea ei de sănătate s-a înrăutățit în ultimele două zile, iar joi dimineața a încetat din viață. 

Familia femeii spune că va depune o plângere penală pentru malpraxis. Motivul ar fi că înainte de diagnosticul corect, femeia ar fi fost tratată pentru o altă problemă care nu ar fi existat, iar acest lucru i-ar fi înrăutățit starea. 

George Rotariu, fiul femeii decedate: Mama noastră a ajuns aici, la un spital privat, unde oamenii ar fi trebuit să aibă grijă de ea şi să o facă bine, însă a fost diagnosticată după trei internări. De fiecare dată a fost greşit. I s-au dat medicamente, i s-au dat antibiotice pentru stomac deşi ea avea o problemă la vasele de sânge. Practic, era în faza iniţială a unui infarct. Pur şi simplu nu mai circula sângele către organele interne şi medicii o tratau pentru diferite infecţii la stomac.

Medicul spune că nu are nimic să-și reproșeze.

Bogdan Marţian, şef secţie chirugie generală: Diagnosticul a fost pus în aceeași zi, a început un tratement agresiv, cum e peste tot în lume, pentru lischemie mizenterică, boala pentru care suferea, a primit un anticoagulant, cu care a evoluat bine pentru două zile, după două zile, toată simptomatologia s-a ameliorat, după care sub același tratament starea a revenit mai proastă, s-a agravat. Aorta dumneaei era calcar, calcificată, lipsită de elesticitate, tot peretele vascular arterial calcificat. Pe 9, în situația asta am explicat familiei că singura resursă pe care o mai putem lua în considerare ar fi o intervenție chirurgicală pentru a dezobstrua artera, fie a rezeca partea de intestin care e mort. Le-am explicat și au înțeles că e posibil să nu putem depăși momentul operator sau să apară complicații importante. Nu am obținut o semnatură din partea lor că au înțeles, dar au semnat la fiecare gest medical, au semnat protocoalele nostre de accept.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul copilului mort la Sanador. Raport: Medicii au greșit, au fost sancționați cu un vot de blam

„Se vor schimba multe”. Anunțul Sorinei Pintea despre spitalele private

Copil mort la Sanador. Medicul SMURD povestește ce făceau cadrele medicale

Copil mort după o operație la o clinică Sanador. Noi declarații ale mamei

Partenerii noștri