Live

UNICEF cere ca profesorii și învățătorii să fie vaccinați anti-Covid cu prioritate

Data publicării:
Vaccin anti-Covid-19. Foto: Profimedia images

UNICEF a cerut luni ca profesorii și învățătorii să aibă prioritate la administrarea vaccinurilor împotriva COVID-19 pentru ca procesul de învăţământ să se poate desfăşura cu prezenţă fizică, iar şcolile să rămână deschise, relatează EFE, transmite Agerpres.

Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite a cerut într-un comunicat ca această colectivitate să fie vaccinată imediat după personalul sanitar din prima linie şi categoriile de risc, cele două grupuri care vor fi primele vaccinate în majoritatea ţărilor.

„Pandemia de COVID-19 a făcut ravagii în educaţia copiilor din întreaga lume. Vaccinarea profesorilor este un pas cheie”, a declarat directoarea executivă a UNICEF, Henrietta Fore. „Deşi deciziile privind repartizarea vaccinurilor rămân la decizia guvernelor, consecinţele unei educaţii pierdute sau limitate o perioadă prelungită de timp sunt profunde, mai ales pentru cei mai defavorizaţi”, a insistat ea.

Fore a mai adăugat că, cu cât vor petrece mai mult timp copiii în afara şcolii, cu atât este mai probabil ca ei să nu se mai întoarcă niciodată la şcoală şi va fi mai dificil pentru părinţii lor să revină la locurile de muncă.

UNICEF a reamintit că în cele mai grele momente, pandemia a determinat închiderea şcolilor la care învaţă aproape 90 la sută dintre elevii din întreaga lume, o cifră care de atunci s-a redus.

Cu toate acestea, închiderea şcolilor continuă în multe locuri ale lumii, deşi - potrivit UNICEF - „există tot mai multe dovezi că şcolile nu sunt un factor important de transmitere comunitară”.

Potrivit agenţiei ONU, la data de 1 ianuarie centrele de învăţământ erau închise pentru 1 din 5 copii din întreaga lume, reprezentând aproape 320 de milioane de elevi.

Editor : Ioana Coman

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

5 moduri prin care Garanția pentru copii va schimba în bine viața copiilor din România

„Cele mai întunecate capitole din istorie”. Tinerii din Gaza vor să fie uciși în atacuri, ca să se termine „coșmarul” în care trăiesc

Catastrofă umanitară în Gaza: Peste 13.000 de copii au fost uciși de la începutul războiului Israel-Hamas

UNICEF: Aproape 20.000 de bebeluşi s-au născut „în infern” în Fâşia Gaza de la începutul războiului

Partenerii noștri