Live

Serie de cutremure în zona seismică Vrancea, cu magnitudinea peste 3

Data actualizării: Data publicării:
Un nou cutremur a avut loc în România. Foto: GettyImages

Mai multe cutremure au avut loc duminică în zona seismică Vrancea, toate cu magnitudinea peste 3, arată datele publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Primul cutremur a avut magnitudinea 3,5 și a fost înregistrat la ora 6:52, în județul Vrancea, la o adâncime de 138 de kilometri.

Al doilea s-a produs la ora 12:19 și a avut magnitudinea de 3,4. Seismul a fost localizat la o adâncime de 117 kilometri, în județul Buzău.

Cel de-al treilea cutremur o avut o magnitudine de 3,7 și a avut loc la ora locală 13:32, în județul Vrancea. Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 84 km est de Braşov, 90 km sud de Bacău, 105 km nord-est de Ploieşti, 113 km vest de Galaţi, 116 km nord-vest de Brăila şi 155 km nord de Bucureşti.

Potrivit INFP, de la începutul lunii august, în România au avut loc 14 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,9.

Cel mai puternic seism care a avut loc în țara noastră în acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nicușor Dan spune că "o să fie rău" în București la un cutremur: N-am încredere că blocurile noi respectă cerințele. ISC e catastrofal

Cutremur la granița României, marți dimineață

Un cutremur a avut loc în România, duminică dimineață

Un cutremur cu magnitudinea 6,5 a zguduit insula indoneziană Java. A fost resimțit până în Jakarta

Partenerii noștri