Live

Sirenele de alarmă ale Bucureștiului vor fi modernizate. Nicușor Dan: Sistemul va putea fi acționat apăsând un singur buton

Data publicării:
Sirenă din sistemul de alarmă al Bucureștiului. Foto: Nicușor Dan/ Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță o investiție de 2,7 milioane de lei pentru modernizarea sistemului de înștiințare și alarmare a populației Bucureștiului în caz de situații de urgență.

Acest sistem, compus din 300 de sirene și 6 centrale de alarmare amplasate în sectoarele Capitalei, n-a mai avut parte de investiții semnificative de mai bine de 30 de ani. Doar 155 de sirene și două centrale sunt astăzi funcționale, iar mare parte dintre sirene pot fi operate doar manual”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Obiectivul nostru e să modernizăm toate cele 300 de sirene, să cumpărăm 10 centrale de alarmare noi, precum și mediile de comunicație aferente (GSM, fibra optică, radio etc.). Vom face astfel un sistem modern, integrat și centralizat, care va putea fi acționat la nevoie apăsând un singur buton”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Candidații pentru Primăria Capitalei Sebastian Burduja (PNL) și Mihai Enache (AUR) vin la Digi24, la ora 15.00

Ciolacu: Firea va câştiga Primăria Generală. Nu văd niciun motiv de ce bucureștenii l-ar vota pe Nicuşor Dan

Cum vor arăta buletinele de vot în București. Biroul Electoral a stabilit în ce ordine apar candidații la alegerile din 9 iunie

56 de candidați sunt înscriși în bătălia electorală pentru primăriile Bucureștiului. Cine sunt aceștia

Partenerii noștri