Live

Când vor fi plătite pensiile în luna decembrie. Angajații caselor de pensii sunt în grevă generală

Data publicării:
Angajații caselor de pensii sunt în grevă generală. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Plata pensiilor nu este pusă în pericol, deşi salariaţii caselor teritoriale de pensii sunt în grevă generală, iar plata acestor drepturi urmează să înceapă pe 4 decembrie, informează conducerea Casei Naţionale de Pensii Publice.

"Având în vedere sărbătorile legale din 30 noiembrie, respectiv 1 Decembrie, precum şi zilele libere de 2 şi 3 decembrie 2023, conducerea Casei Naţionale de Pensii Publice precizează că a întreprins deja demersurile necesare pentru a asigura plata pensiilor şi a celorlalte drepturi care se achită prin casele teritoriale de pensii, aferente lunii decembrie. Cu sprijinul factorilor poştali, plata drepturilor va începe cu data de 4 decembrie astfel ca, până de sărbători, toate drepturile să fie achitate", transmite CNPP.

Reprezentanţii Casei de Pensii au menţionat că ziua de plată este 12 decembrie pentru beneficiarii care au ales plata prin conturi bancare.

"În acest context, având în vedere exercitarea dreptului la protest/grevă al salariaţilor din casele teritoriale de pensii, dorim să îi asigurăm pe beneficiari că activitatea acestor instituţii continuă, iar plata pensiilor nu este pusă în pericol", se mai precizează în comunicatul instituției, potrivit Agerpres.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nou sistem informatic la Casa Națională de Pensii. Cu aplicaţia „e-Talon”, cuponul de pensie va fi emis automat în format electronic

Poșta Română explică de ce unii români nu vor primi pensiile înainte de Paște

Ciolacu dă asigurări că toate pensiile vor fi primite înainte de Paște și că în buget sunt prinși și banii pentru pensiile recalculate

Românii vor primi pensiile recalculate în luna septembrie. Ministrul Muncii: „Nicio pensie nu va scădea”

Partenerii noștri