Live

Cum a ajuns un cerşetor român din Florida să fie investigat de FBI. Câştiga 100.000 de dolari pe an

Data publicării:
Ancheta în privința românului a fost preluată de FBI. Foto: Profimedia Images

Un român de 22 de ani, cunoscut după porecla "Johnny Violeta" şi care a emigrat ilegal în Statele Unite ale Americii este anchetat de FBI pentru mai multe infracţiuni printre care se numără frauda şi solicitarea nejustificată de donaţii, scrie wptv.com.

"Johnny Violeta" era stabilit în statul Florida şi obişnuia să cânte la vioară şi să ceară bani în parcarea unui magazin din Palm Beach. Acesta avea mai multe pancarte care spuneau că are un copil bolnav pentru care cere donaţii.

Însă, potrivit şerifului din comitatul Palm Beach, era vorba de o escrocherie. 

"Am observat că avea o pancartă. Spunea că are un copil bolnav şi are nevoie de bani. Nu trebuia să mintă că are un copil bolnav sau măcar că are un copil. Cred că oamenii i-ar fi dat bani oricum", a declarat Caroline McGinley, o martoră care s-a intersectat cu românul.

Românul a fost reclamat pe 23 decembrie, iar poliţiştii americani au venit să-l verifice. "Johnny Violeta" a vrut să plece în automobilul său Ford Explorer, însă a fost oprit de agenţi, care i-au percheziţionat maşina.

În portbagaj au găsit sume mari de bani, haine de lux de la branduri precum Prada, Gucci sau Armani, dar şi extrase de cont bancare care arătau că în contul său intraseră 80.000 de dolari doar în 2022.

Românul a mărturisit că nu are un copil, iar din donaţiile pe care le primea reuşea să strângă şi câte 100.000 de dolari pe an.

Cazul a fost preluat de FBI. Ancheta a mai stabilit că românul a intrat ilegal pe teritoriul Statelor Unite.

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Polițiștii din Londra s-au infiltrat într-una din cele mai mari rețele de escroci online. Hackerii au făcut sute de mii de victime

FBI a deschis o anchetă penală în cazul prăbuşirii podului din Baltimore. Corpul unei a patra victime a fost recuperat de scafandri

Europa Liberă: Deputații Cătălin Teniță, Alexandru Muraru și Pavel Popescu au fost țintiți de o rețea globală de spionaj a Chinei

Pasagerii avionului Boeing 737 MAX 9 care a rămas fără ușă în zbor au primit scrisori de la FBI

Partenerii noștri