Live

Ministrul Muncii: În România se vorbeşte prea puţin despre violenţa şi hărţuirea la locul de muncă. Femeile sunt cel mai afectate

Data publicării:
Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. Foto: Facebook/ Simona Bucura Oprescu

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, spune că în România se vorbeşte prea puţin despre violenţa şi hărţuirea la locul de muncă și că femeile se confruntă cel mai des cu aceste comportamente, potrivit News.ro.

„Am participat astăzi la Palatul Victoria la o întâlnire de lucru cu partenerii sociali pentru ratificarea Convenţiei Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM) nr. 190 privind eliminarea violenţei şi hărţuirii în lumea muncii. În România se vorbeşte prea puţin despre violenţa şi hărţuirea la locul de muncă, fenomene care nu ar trebui să-şi găsească locul într-o societate în care ne dorim să trăim, să muncim şi să ne creştem copiii. Mai grav este faptul că, din păcate, femeile se confruntă cel mai des cu aceste comportamente”, a scris, marţi seară, pe Facebook, ministrul Muncii.

Potrivit acesteia, ratificarea Convenţiei este un obiectiv asumat şi care reprezintă efortul comun al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţiii de Şanse şi al partenerilor sociali, al căror sprijin este esenţial în tot procesul.

„Vom consolida colaborarea cu sindicatele, dar şi cu ONG-urile prezente în zona de protecţie a drepturilor femeilor şi egalitate de şanse între femei şi bărbaţi, iar un prim calendar comun de lucru a fost fixat astăzi.

Ne dorim ca ratificarea să aibă loc până la finalul acestui an, iar în perioada imediat următoare ratificării să fie finalizată legislaţia naţională privind aplicarea tuturor prevederilor convenţiei”, a mai scris Bucura Oprescu.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Șeful CNCD susține introducerea uniformelor școlare: Hainele reprezintă un motiv de hărțuire în școli

Românii vor primi pensiile recalculate în luna septembrie. Ministrul Muncii: „Nicio pensie nu va scădea”

Ministrul Muncii a anunțat datele exacte când vor fi virate pensiile pe luna mai, atât pe card, cât și cu Poșta Română

O fană a lui Harry Styles a fost condamnată la închisoare, după ce i-a trimis 8.000 de scrisori în mai puțin de o lună

Partenerii noștri