Live

Primăria Capitalei refuză organizarea marșului „Bucharest Pride” din acest an pe Calea Victoriei

Data actualizării: Data publicării:
Marş Bucharest Pride organizat de ACCEPT în 2019. Foto: Inquam Photos/Liviu Florin Albei

Reprezentanții Asociației ACCEPT au protestat în fața Primăriei Capitalei și au acuzat instituția condusă de Nicușor Dan că nu a autorizat organizarea marșului „Bucharest Pride” din acest an pe Calea Victoriei. În replică, Primăria Municipiului București a spus că, în ziua marșului, Calea Victoriei e deschisă traficului pietonal și că acest lucru „reduce posibilitatea” protejării manifestanților. Primăria a oferit „mai multe opțiuni”, inclusiv organizarea marșului pe bulevardul Kiseleff sau Magheru.

Marșul „Bucharest Pride” era anunțat a se desfășura pe Calea Victoriei, pe data de 14 august. Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Bucureşti a argumentat pericolele la care s-ar putea expune participanţii la eveniment în cazul în care acesta s-ar desfăşura pe Calea Victoriei, acolo unde în timpul weekend-ului are loc proiectul "Străzi deschise".

„Pentru prima dată în ultimii 15 ani, Primăria Municipiului București boicotează organizarea Marșului Bucharest Pride la doar o săptămână înainte de eveniment”, se arată într-o postare publicată pe Facebook de Asociația ACCEPT.

De asemenea, ACCEPT a acuzat „cenzura de tip Viktor Orban” de la Primăria Capitalei, deoarece instituția a aprobat „marșul legionar Noua Dreaptă”.

În replică la acuzațiile ACCEPT, Primăria Municipiului București a precizat că „nu poate refuza organizarea unui miting Asociației Noua Dreaptă, cât timp aceasta este o organizație legal constituită, conform unei decizii a instanței de judecată”.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Candidații pentru Primăria Capitalei Sebastian Burduja (PNL) și Mihai Enache (AUR) vin la Digi24, la ora 15.00

Cum vor arăta buletinele de vot în București. Biroul Electoral a stabilit în ce ordine apar candidații la alegerile din 9 iunie

56 de candidați sunt înscriși în bătălia electorală pentru primăriile Bucureștiului. Cine sunt aceștia

Crin Antonescu îl votează pe Sebastian Burduja la Primăria Capitalei: Este un om tânăr, a scris și o carte

Partenerii noștri