Live

VIDEO. Dezamăgire pentru turiști. Zăpada s-a topit pe pârtii în cea mai scumpă stațiune din România

Data publicării:
Dezamăgire pentru turiștii care se află la munte în această perioadă, mai exact în Poiana Brașov. Foto: Captură video

Dezamăgire pentru turiștii care se află la munte în această perioadă, mai exact în Poiana Brașov. Zăpada s-a topit pe unele pârtii din cea mai scumpă stațiune din România. La bază sunt porțiuni de gheață și noroi, iar schiorii trebuie să fie atenți să nu se accidenteze.

În ultimele zile a plouat în stațiunile de pe Valea Prahovei. La baza acestei pârtii din Poiana Brașov s-au format bucăți de gheață, sunt și zone cu noroi. Schiorii sunt sfătuiți să nu coboare până jos pentru că se pot accidenta.

Iubitorii sporturilor de iarnă care ajung în Poiana Brașov pot schia doar pe pârtiile din vârful Postăvarul, unde stratul de zapadă este de jumătate de metru.

-Ce să vă spun, le vedeți, cu pământ, gheață și semi zăpadă.
-E plin de gheață. Foarte proaste.
-Aici jos e foarte rău, dar sus e mai binișor. Cred că nu mai vin aici jos. În partea de jos nu se poate schia. Dar sus este excelent, excelent.

Adrian Biriboiu, administrator domeniu schiabil: În partea de jos a trebuit să restricționăm coborârea de la telescaun până la gondolă, deoarece au apărut zone cu strat de zăpadă insuficient. Puteți folosi, de asemenea, și pârtiile pentru începători Bradul și Stadion.

Turiștii sunt sfătuiți de salvamontiși să poarte echipamente de protecție. În ultimele zile, salvatorii au intervenit în cazul mai multor persoane în care au suferit fracturi.

Cătălin Petrescu salvator montan: Să fie foarte atenți la programul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu, dar mai ales a telescaunului Ruia, să nu depășească ora de închidere pentru a putea ajunge înapoi la gondolă sus în timp util pentru a putea coborî în stațiune cu telegondola și să nu mai utilizeze sub nicio formă pârtiile din partea inferioară a masivului.

Cei care nu au mai putut schia, au ales alte activități în stațiune.

-Ne-am oprit aici la jocuri pentru copii, vedem cum e și cu săniușul și cam atât cred.
-Admirăm peisajul pentru că noi am venit din București și ne este mult mai bine aici. E un oras mult mai liniștit și ne bucurăm de peisaj, de atmosferă.
-Plimbări evident, dar poate să fie și altceva, mers la patinoar jos în Brașov sau în oraș pur și simplu, în Centrul Vechi.

Pentru o noapte de cazare în Poiana Brașov, turiștii plătesc între 500 și 1.200 de lei pentru o cameră dublă.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Italia vrea mai puțini turiști. Orașele celebre care au introdus taxe și restricții pentru vizitatori

Un oraș japonez vrea să ridice un gard din plasă pentru a bloca fotografiile turistice ale Muntelui Fuji

Muzeul Luvru vrea să mute Mona Lisa la subsol: „Ar putea pune capăt dezamăgirii publicului”

„Avem chef de glume?” Venețienii sunt furioși din cauza taxei de intrare în oraș aplicate turiștilor de azi și au ieșit la proteste

Partenerii noștri