Live

VIDEO | Interlopul Florian Tudor, zis Rechinul, a fost capturat de autoritățile din Mexic

Data actualizării: Data publicării:
Momentul în care Florian Tudor, zis Rechinul, a fost capturat de autoritățile din Mexic. Foto: Captură Facebook

După mai bine de doi ani de când este căutat de FBI și DIICOT, Florian Tudor, zis Rechinu, a fost arestat în Mexic și urmează să fie extrădat. Românul se stabilise la Cancun, relatează presa mexicană.

Florian Tudor își câștigase renume de mare mafiot peste ocean, unde ar fi coordonat o grupare de crimă organizată.

Procurorii mexicani au descoperit că românul și gruparea lui ar fi fost protejați de o rețea de politicieni din Mexic, însă cariera infracțională și-o începuse în România.

Potrivit unui comunicat al procuraturii generale a Mexicului, citat de Mediafax, un agent federal a încercat să împiedice arestarea lui Florian Tudor, în timp ce avocatul suspectului i-a atacat pe agenţii poliţiei ministeriale federale. Ambii au fost reţinuţi, urmând să fie puşi la dispoziţia ministerului public federal.

„La data de 27.05.2021, autoritățile judiciare din Mexic, Fiscalia General de la Republica, au efectuat o acțiune de punere în executare a unui mandat internațional de arestare emis de către autoritățile judiciare din România, pe numele respectivului inculpat, în prezent, acesta aflându-se în custodia autorităților mexicane, în cadrul procedurii de extrădare inițiate de către autoritățile române”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

În martie anul trecut, un tribunal român a ordonat capturarea sa pentru tentativă de crimă, șantaj și înființarea unei rețele de crimă organizată.

„La solicitarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, la data de 23.03.2021, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă în lipsă a unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, instigare la tentativă la omor calificat, instigare la șantaj și șantaj, decizie rămasă definitivă în urma unei hotărâri a Curții de Apel București, din data de 07.04.2021”, transmite sursa citată. 

„Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, este precizat în comunicat.

„Autoritățile mexicane au colaborat cu autoritățile române cu celeritate și eficiență. Ministerul Justiției a beneficiat de asistența Ambasadei României în Statele Unite Mexicane. Procedura de extrădare se va desfășura conform legislației statului solicitat. Ministerul Justiției din România va întreprinde toate demersurile legale în virtutea atribuțiilor sale de autoritate centrală în materia extrădării”, transmite Ministerul Justiției.

 

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

100 de oameni s-au îmbolnăvit după ce au mâncat la o nuntă, iar 80 au ajuns cu „simptome violente” la spital, în Mexic

Scandal și revoltă în Mexic după ce un senator a tăiat o găină în parlament în numele zeului aztec al ploii

Mexicul sesizează Curtea Internaţională de Justiţie după ce forțele ecuadoriene au luat cu asalt ambasada sa din Quito

19 pisici au primit de la președintele Mexicului, prin lege, hrană și îngrijiri pe viață, plus acces nelimitat în palatul prezidențial

Partenerii noștri