Live

Traficul rutier pe o şosea din Franţa, suspendat pentru a se permite reproducerea broaştelor

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Circulaţia autovehiculelor pe o şosea din oraşul Saint-Malo, situat în vestul Franţei, urmează să fie suspendată timp de două luni, măsura fiind adoptată pentru a se încuraja reproducerea unor specii de amfibieni, a anunţat vineri primăria localităţii, scrie Agerpres.

Traficul rutier pe Rue des Petits Ports, o şosea situată în apropierea Pointe de la Varde, sit inclus pe lista zonelor naturale protejate, va fi închis în perioada 15 ianuarie - 15 martie, conform unui decret municipal.

Anul trecut s-a constatat „mortalitatea ridicată în rândul amfibienilor în timpul migraţiei”, cauzată de traficul rutier din acest oraş portuar de pe coasta nordică a Bretaniei.

În această perioadă a anului, broaştele râioase şi tritonii Lissotriton helveticus, incluşi pe lista roşie a speciilor pe cale de dispariţie, migrează în vederea reproducerii într-un iaz situat în apropierea şoselei.

„La mijlocul lunii februarie 2017, aproximativ o mie de amfibieni au fost semnalaţi în jurul acestui iaz”, potrivit primăriei.

În 2017, prima interdicţie de circulaţie impusă în zonă timp de o lună „a făcut posibilă stoparea mortalităţii amfibienilor şi conservarea reproducerii acestora”, a precizat instituţia.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Macron a declarat stare de urgență în Noua Caledonie. Doi morți și un jandarm rănit în urma unor revolte

Cine este „Musca”, deținutul care a evadat dintr-o dubă a poliției franceze după o ambuscadă sângeroasă

Macron îi promite lui Zelenski noi ajutoare militare și cere un armistițiu olimpic

Evadare ca în filme, în Franța. Bărbați înarmați au oprit un convoi, au ucis doi gardieni și au fugit cu un deținut poreclit „Musca”

Partenerii noștri