Live

Ministrul Mediului: Noua taxă auto va fi „beton”, imposibil de contestat

Data publicării:
PUTNEY, ENGLAND - JANUARY 10: Exhaust fumes from a car in Putney High Street on January 10, 2013 in Putney, England. Local media are reporting local environmental campaigners claims that levels of traffic pollutants, mostly nitrogen dioxide, have breached upper safe limits in the busy street in south west London. (Photo by Peter Macdiarmid/Getty Images)

Sătulă de taxe auto care să fie contestate în tribunale sau la Curtea de Justiție a UE, ministrul Mediului promite o taxă auto fără fisuri din punct de vedere a contestării acesteia. Va fi gata până la finele anului, a promis miercuri, la Alba Iulia, ministrul Grațiela Gavrilescu. 

Foto: Gulliver/Getty Images

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a spus, miercuri, la Alba Iulia, în cadrul unei conferințe de presă, fiind întrebată de proiectul taxei auto, despre care afirmase că va fi finalizat până la finalul anului, că la această metodă de penalizare a poluatorilor lucrează specialiști din mai multe ministere, potrivit ziarulunirea.ro.

”Atunci când emit un ordin de ministru, scot o ordonanță de urgență, un HG, un proiect de lege, întotdeauna ele sunt foarte bine fundamentate și inclusiv fac dezbatere publică astfel încât să nu am niciun fel de fisură în adoptarea acelui act normativ. Așa vă spun și de data aceasta. Am spus că undeva până la sfârșitul anului pentru că ne dorim să luăm absolut la mână, împreună cu colegi de la Ministerul Transporturilor, RAR, Ministerul Finanțelor, Ministerul Justiției, pe toate părțile, analiza acestei viitoare metode de penalizare a poluatorului în sensul că nu dorim ca ea să mai fie atacată, contestată și să câștige cineva în instanță. Adică din toate punctele de vedere să ne asigurăm”, a spus Grațiela Gavrilescu.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum arată Mammoth, cel mai mare „aspirator” de poluare din lume, care transformă dioxidul de carbon din aer în piatră

Fabrică de ulei amendată de Garda de Mediu pentru poluarea reţelei de canalizare cu grăsimi vegetale

Oamenii de știință au reușit să producă „plasticul viu”. Cum ar putea salva materialul-minune planeta de la dezastru ecologic

Masca nu e o soluție contra prafului saharian. Beatrice Mahler explică ce poți face ca să te protejezi, mai ales dacă ai astm

Partenerii noștri