Live

Costul orar al forţei de muncă a crescut cu aproape 11% în trimestrul trei

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/GettyImages

Costul orar al forţei de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creştere de 10,89% în al treilea trimestru, comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent, costul orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în toate activităţile economice.

Cele mai semnificative creşteri ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în alte activităţi de servicii (18,70%), industria extractivă (17,57%), hoteluri şi restaurante (16,76%), respectiv în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (16,16%).

Cele mai reduse creşteri ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au observat în sănătate şi asistenţă socială (4,41%), învăţământ (4,28%) şi administraţie publică (3,70%), scrie Agerpres.

În ceea ce priveşte comparaţia cu trimestrul doi din 2022, costul orar al forţei de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creştere de 0,63%.

Cele mai semnificative creşteri s-au regăsit în învăţământ (18,79%), ca urmare a vacanţei şcolare, şi, în consecinţă, a diminuării timpului efectiv lucrat, în industria extractivă (7,53%), respectiv în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (2,17%).

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cu 48 de km noi de autostradă în 2023, România n-a trecut de borna de 1.000 de km. A reușit acum, cu o porțiune din Centura Capitalei

Populaţia României după domiciliu a fost de 21,83 milioane persoane la 1 ianuarie 2024. Ne împuținăm și îmbătrânim (INS)

România are 8 pensionari la 10 salariați. În ce județe sunt cele mai mari dezechilibre (INS)

Rata anuală a inflaţiei a coborât la 7,23% în februarie 2024

Partenerii noștri