Live

Rata inflației scade în SUA. Biden: Mai avem multe de făcut

Data actualizării: Data publicării:
Președintele SUA Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Președintele Joe Biden a declarat marți că inflația din Statele Unite este în scădere și că lucrurile se îndreaptă în direcția corectă, chiar dacă mai rămân multe de făcut, scrie Reuters.

„Vreau să fiu clar, va fi nevoie de timp pentru a readuce inflația la niveluri normale. Pe măsură ce facem tranziția către o creștere mai stabilă, am putea vedea și eșecuri pe parcurs. Nu ar trebui să luăm nimic de bun”, a declarat Biden.

Joe Biden a spus că obiectivul său este de a controla creșterea prețurilor fără a afecta creșterea economică și de a reduce inflația, menținând în același timp rezistența pieței muncii.

Indicele prețurilor de consum a crescut cu 0,1% luna trecută, după ce a crescut cu 0,4% în octombrie. Prețurile la benzină au scăzut cu 2,0% după ce au crescut cu 4,0% în octombrie. Costul gazelor naturale a scăzut, la fel ca și prețurile la electricitate.

Prețurile alimentelor au crescut cu 0,5% după ce au crescut cu 0,6% în octombrie.

Față de noiembrie anul trecut, inflația a crescut cu 7,1%. Acesta a fost cel mai mic avans din decembrie 2021, după ce în octombrie a fost 7,7%. IPC anual a atins un vârf de 9,1% în iunie, care a fost cea mai mare creștere din noiembrie 1981.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Coreea de Nord amenință că va lua măsuri, după un test nuclear subcritic efectuat de SUA

Papa Francisc critică atitudinea SUA față de migranți: "Nebunie curată. Globalizarea indiferenței e o boală foarte urâtă"

La doar 17 ani, o fată și-a luat doctoratul în medicină

Campanie electorală plină de jigniri în SUA. Biden și Trump se insultă reciproc: „Un ratat dezechilibrat” / „Un nemernic fără margini”

Partenerii noștri