Live

Rusia va exporta mai puțin petrol, după ce Arabia Saudită a anunțat că și în august își va reduce producția. Prețul țițeiului a crescut

Data actualizării: Data publicării:
Sondă de țiței. Foto: Profimedia Images

Rusia va reduce luna viitoare exporturile sale de petrol cu 500.000 de barili pe zi (bpd), a anunţat luni vicepremierul Alexander Novak, transmite Reuters. 

„În cadrul eforturilor necesare pentru a ne asigura că piaţa petrolului rămâne echilibrată, Rusia va reduce în mod voluntar aprovizionarea cu petrol în august cu 500.000 bpd, reducând exporturile sale către pieţele globale cu această cantitate”, a informat Novak într-un comunicat, conform Agerpres.

Cotaţia barilului de ţiţei a crescut luni, după ce principalul exportator, Arabia Saudită, a extins şi în august reducerea producţiei sale cu un milion bpd, atenuând astfel temerile privind efectele încetinirii economiei mondiale şi a posibilelor noi majorări de dobânzi de către Rezerva Federală a SUA (Fed). 

La bursa ICE Futures din Londra, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului a urcat luni dimineaţă cu 0,89 dolari, ajungând la valoarea de 76,30 dolari. 

Rusia, ale cărei exporturi au rămas la un nivel ridicat în ciuda sancţiunilor occidentale, s-a angajat deja să-şi reducă producţia cu 500.000 bpd, la 9,5 milioane bpd, din martie până la finalul anului. 

Rusia este al doilea mare exportator global de petrol după Arabia Saudită.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Medvedev îl amenință pe Zelenski: „Ar trebui lichidat după capitularea Kievului. E o țintă militară legitimă pentru noi”

Rușii anunță că au cucerit un sat din Luhansk și susțin că au ocupat poziții mai bune în regiune

Kremlinul anunță exerciţii nucleare la ordinul lui Putin. „Acesta va fi executat în intervalul de timp adecvat”

Cel puțin 12 morți și 55 de răniți în Ucraina, în urma atacurilor rusești din ultimele două zile

Partenerii noștri