Live

Povestea matematicianului român care a câștigat de 14 ori la loto. Ce metodă folosea

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Shutterstock

Numele lui Ștefan Mandel a ajuns în multe publicații internaționale după ce a devenit unul dintre cei mai de succes jucători la loto din lume.

O persoană are de patru ori mai multe șanse să fie lovită de fulger decât să câștige la loto.

Această statistică nu s-a aplicat însă și în cazul lui Ștefan Mandel, un economist român, care a câștigat de 14 ori premiul cel mare la loto, scrie Independent.

Ștefan Mandel s-a născut în 1934. Primele două câștiguri ale lui au fost în România, la vârsta de 30 de ani, când încerca să strângă suficienți bani pentru a pleca, alături de familia lui din comunism.

Înainte să se stabilească în Australia, unde a câștigat de cele mai multe ori la loto, a locuit o perioadă scurtă de timp în Israel. El a locuit, de asemenea, în SUA.

Acum el trăiește o viață liniștită în Vanuatu, o țară insulară în sudul Pacificului, cunoscută pentru vulcani și cascade.

Deși metoda folosită de el era legală atunci când Mandel o aplica, acum ea este ilegală, conform legilor actuale din SUA și Australia. Unul dintre motivele care a dus la schimbarea legii a fost chiar un câștig al românului, în Sydney, în valoare de 1.400.000 de dolari.

Cel mai mare câștig al lui Mandel a fost în 1992, în SUA, când a reușit să încaseze 27 de milioane de dolari.

Formula care i-a adus un câștig destul de mare matematicianului român este, în teorie, una ușoară, dar care necesită însă o investiție mare.

El calcula numărul tuturor combinațiilor posibile care pot fi extrase ( de exemplu, pentru o loterie în care se aleg 6 numere din 40, ar însemna 3,838,380 ), alegea loteriile unde jackpot-ul era de trei ori mai mare decât numărul posibil de combinații.

Metoda lui presupunea, de asemenea, strângerea unei sume mari de bani pentru a plăti fiecare combinație, cu ajutorul unor investitori. După câștigul de 1,3 milioane de dolari, el a rămas cu 97.000 de dolari, de exemplu, restul banilor ajungând în buzunarul investitorilor.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O femeie a fost ucisă la fiecare patru zile în 2024, în Australia. Oamenii cer ca aceste violențe să fie declarate urgență națională

Premierul australian spune că Musk e un „miliardar arogant” pentru că refuză să dea jos de pe X înregistrările atacului din Sydney

“Bărbatul cu bâta”, care a intervenit eroic în timpul atacului de la mall-ul din Sydney, a primit cetăţenie australiană

China amenință cu proliferarea nucleară în Pacific după ce Australia a anunțat că se va dota cu submarine propulsate nuclear

Partenerii noștri