Live

Traficul pe cele mai mari cinci aeroporturi din România a scăzut cu până la 70% din cauza pandemiei

Data publicării:
Foto: IQUAM Photos/George Calin

Cele mai mari cinci aeroporturi din România - Otopeni, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Sibiu - au raportat un trafic de pasageri cu până la 70% mai mic anul trecut faţă de 2019, scrie Mediafax.

Cea mai mare scădere s-a înregistrat la Timişoara, peste 70% mai puțin trafic, în vreme ce în Iaşi regresul a fost de „numai“ 64,4%, potrivit datelor transmise de oficialii aeroporturilor.

„Din feedbackul primit de la pasageri, principalele re­ţineri de a zbura cu avionul au fost din cauza modifi­că­rilor foarte dese ale programului de zbor şi a lipsei infor­maţiilor în ceea ce priveşte procedurile pe care trebuie să le îndeplinească în cazul călătoriilor externe“, spun reprezentanţii biroului de relaţii publice al aeroportului internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Scăderea numărului de călători a venit ca urmare a restricţiilor impuse începând cu luna martie, când, odată cu instalarea pandemiei de COVID-19, multe ţări şi-au închis graniţele. În plus, mulţi dintre oamenii care îşi programaseră călătorii, chiar dacă acestea nu le-au fost anulate, au renunțat de bunăvoie să mai plece, de teama coronavirusului.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Copii pe cale să fie scoși din ţară fără documente legale, identificaţi pe aeroport după intrarea României în Air Schengen

Aeroportul Otopeni va avea o nouă parcare, de peste 20.000 de metri pătrați

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, printre obiectivele parteneriatului comercial cu Emiratele Arabe Unite

România în Air Schengen și Schengen maritim. Ce se schimbă de duminică la controalele în aeroporturi

Partenerii noștri