Live

Canal secat pentru montarea a 12 piloni-gigant, pe Autostrada Transilvania

Data publicării:

Operaţiune spectaculoasă pentru montarea a 12 piloni de susţinere pentru un viaduct, parte din Autostrada Transilvania. Canalul Someşului Mic a fost secat, pentru ca muncitorii să poată face lucrările. Viaductul va lega tronsonul Gilău-Nădășelu, lung de aproape 9 kilometri, de cei 52 de kilometri deja circulabili de pe Autostrada Transilvania. Şoferii ar urma să circule pe viaductul de peste 700 de metri în toamna acestui an.

De două luni aşteaptă constructorul viaductului de la Gilău să înceapă lucrările de construcţie a ultimilor piloni de susţinere. În urmă cu câteva zile a primit undă verde.

„Canalul Someşului Mic a fost deja drenat, iar muncitorii au extins şantierul de pe malul stâng spre albia râului. Aici urmează să fie construiţi cei patru piloni de susţinere pentru podul peste Someş”, relatează Alexandra Groza, jurnalist Digi24.

În total, 12 piloni vor susţine viaductul de 766 de metri de la Gilău. Şase au fost executaţi acum cinci ani de compania americană Bechtel, iar doi se află deja în construcţie. Cei din albia râului sunt ultimii la care vor începe lucrările.

Ar trebui să se înceapă forarea piloţilor pentru cele patru pile. Lucrările ar trebui să ţină undeva pe la cinci-şase luni, din acest moment”, spune Ionuţ Ciurea, vicepreşedinte şi director executiv al Asociaţiei Pro Infrastructură.

Şoferii obligaţi acum să coboare de pe A3 după doar 52 de kilometri spun că nodul de la Gilău, cel care le va permite accesul pe tronsonul Gilău - Nădăşelu, aşteptă cu nerăbdare finalizarea lucrărilor.

Șofer: Îi bine ca să fie pentru că e graniţa. E Borşul, Nădlac şi dacă ar fi autostradă de la Constanţa la Nădlac ar fi şi mai bine.

Șofer: Ar fi mai bine pentru toţi mai ales că tranzitul e pe aici prin localitate bănuiesc că nu le convine la oameni

Viaductul trebuie inaugurat în toamna acestui an. Investiţia se ridică la peste 25 de milioane de lei.

„În momentul acesta, noi spunem că avem şanse destul de bune să putem circula, dacă nu apar alte probleme tehnice sau birocratice, ar trebui să putem circula în luna septembrie”, mai spune Ionuţ Ciurea, vicepreşedinte şi director executiv al Asociaţiei Pro Infrastructură.

 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Se construiește o nouă autostradă, care se combină cu un drum expres. Anunțul ministrului Grindeanu

Un nou drum expres se va deschide în România în luna martie. DEx16 are 19 kilometri

Un lot de 17 kilometri din autostrada A0 Sud se apropie de finalizare. Până acum au fost inaugurate doar cioturi

Primul tunel de pe o autostradă din România a fost săpat aproape pe jumătate

Partenerii noștri