Live

Taximetriștii anunță un nou protest pentru joi. Vor participa 5.000 de mașini

Data publicării:

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) va relua protestele de stradă, joi, 21 martie, dacă Executivul nu va promova ordonanţa de urgenţă promisă în urmă cu trei săptămâni cu privire la ceea ce ei numesc eliminarea pirateriei, potrivit unui comunicat al organizaţiei, citat de Agerpres.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

COTAR cere Guvernului să rezolve cu celeritate această situaţie şi să excludă falşii transportatori de pe drumurile României, aşa cum sunt excluşi falşii medici, falşii preoţi sau falşii avocaţi, deoarece cei care practică pirateria în transporturi, fără licenţă şi fără autorizaţie, nu sunt altceva decât falşi transportatori de persoane”, se arată în comunicatul transportatorilor.

La protest vor participa transportatori autorizaţi aparţinând membrilor COTAR, însumând peste 5.000 de autovehicule.

Coloana se va forma din faţa Guvernului, până la Casa Presei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în Bucureşti, cât şi pe drumurile naţionale, de unde vor veni coloane de maşini din toate regiunile. Dacă nici de această dată nu se va rezolva problema semnalată de noi, transportatorii rutieri autorizaţi de persoane, vom organiza un miting de amploare în fiecare săptămână, în perioada următoare, când vom bloca Bucureştiul cu autocare, microbuze şi taxiuri din întreaga ţară”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

Taximetriștii sunt nemulțumiți de serviciile de ridesharing precum Uber și Bolt, pe care le acuză de „piraterie”.

Potrivit unui proiect de lege avizat de Senat şi susţinut de Guvern, serviciile de ridesharing vor trebui înregistrate fiscal în România și vor raporta cursele autorităților. De asemenea, va fi impusă o taxă anuală.

În urmă cu o săptămână, pe 13 martie, transportatorii atrăgeau atenţia asupra necesităţii unei ordonanţe de urgenţă care să elimine „pirateria” din acest sector de activitate, prin înlăturarea sintagmei „în mod repetat” din Legea taximetriei.

Mesajul transportatorilor rutieri de persoane este simplu: 'Respectaţi legile acestei ţări şi înţelegeţi ce înseamnă cadrul legal, înainte de a face comentarii aberante, cu scop electoral!' Menţionăm că transportatorii nu mai sunt dispuşi să accepte folosirea problemelor din acest sector de activitate în scopuri politicianiste, iar cei care şi-au fixat ca 'target' electoratul progresist de parte dreapta ar trebui să citească întâi legile din România şi abia după ce reuşesc să le înţeleagă pot să vină cu propuneri legislative coerente, nu cu sloganuri politicianiste care creează haos în domeniul transportului rutier de persoane”, declara Vasile Ştefănescu, la acea dată.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Uber trebuie să le plătească taximetriștilor din Australia 164 de milioane de euro pentru că le-a provocat pierderi

Taximetriștii au blocat traficul în centrul Capitalei și anunță că intră în greva foamei

Taximetriştii din toată țara ameninţă cu greva foamei, dacă Guvernul nu găsește soluții pentru problemele lor

Acord între asociațiile transportatorilor și ASF: RCA la autovehiculele de peste 16 tone va fi la tariful de referință

Partenerii noștri