Live

VIDEO. S-a închis cercul: Pasajul de la Domnești are forma finală. Cum arată acum cel mai așteptat pasaj de pe Centura Bucureşti

Data publicării:
Pasajul de la Domnești are forma finală. Foto: Captură video

Cel mai așteptat pasaj de pe Centura Bucureşti prinde contur. Dintr-o filmare din dronă se poate vedea că Pasajul Domnești are acum forma finală, după ce firma care lucrează acolo a montat și ultima grindă principală care închide tablierul metalic. Constructorul a realizat mai bine de 40% din lucrări.

Pasajul, care atunci când va fi gata va fluidiza traficul în cea mai aglomerată intersecţie de pe Centura Bucureşti, va fi inaugurat în august- septembrie anul viitor.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti a fost semnat în 2017 cu românii de la Straco pentru aproximativ 100 de milioane de lei.

Timp de un an s-a bătut pasul pe loc, deoarece fostul primar general Gabriela Firea a cerut modificarea proiectului pentru a include bucla de întoarcere a tramvaiului de pe Prelungirea Ghencea. Între timp, constructorul a intrat în faliment, iar lucrarea a fost preluata de subcontractorii săi, tot firme românești.

Zona Prelungirea Ghencea-Domneşti este una dintre cele mai aglomerate. Cozile se întind zilnic pe 4-5 kilometri, iar timpul de aşteptare pentru a trece intersecţia ajunge și la zeci de minute.

Pe Centura Capitalei se mai află în lucru și alte trei sensuri giratorii suspendate: cele de la Cernica, Berceni şi Popeşti –Leordeni.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

CNAIR: În februarie încep lucrările pentru proiectarea şi execuţia conexiunii dintre Prelungirea Ghencea şi Centura Bucureşti

Prima bucată din AO Sud se deschide mâine, iar Autostrada de Centură va ajunge la 19 kilometri deschiși traficului

Şeful CNAIR: Tot traficul de tranzit dinspre Nădlac spre Constanţa va circula pe Autostrada A0. Bucureştiul nu va mai fi afectat

Circulaţie oprită pe Centura Bucureşti, unde o cisternă cu gaz s-a înclinat după ce a ajuns într-un şanţ

Partenerii noștri