Live

Galerie Foto 10 ani de la naufragiul Costa Concordia. Pachebotul cu 4.200 de oameni la bord a lovit stâncile de lângă Toscana

Data actualizării: Data publicării:
Nava Costa Concordia în 2012. Sursa foto: AFP PHOTO / ITALIAN GUARDIA DE FINANZA / Profimedia Images

Vasul de croazieră Costa Concordia a eșuat pe 13 ianuarie 2012 în largul coastelor Toscanei, lângă insula Giglio. 32 de oameni au murit în urma naufragiului.

Nava s-a lovit de stânci, după ce căpitanul s-a apropiat prea mult de țărm. La bordul pachebotului se aflau 4.200 de pasageri, printre care și 56 de români.

Operaţiunea de evacuare au fost haotică. Căpitanul Francesco Schettino s-a grăbit să îşi salveze viaţa şi a lăsat în voia sorţii nava şi pasagerii, spun anchetatorii. Dovadă sunt înregistrările în care operatorii de la port-control îi cer să revină la comanda navei.

Epavă vasului de 14.000 de tone a fost readusă pe linia de plutire în septembrie 2013, în urma unei operaţiuni care a costat 600 de milioane de euro.

16 ani de închisoare pentru căpitan

Curtea Supremă de justiţie din Italia a menţinut în 2017 pedeapsa inițială acordată de instanță căpitanului vasului de croazieră Costa Concordia.

Francesco Schettino a rămas cu pedeapsa de 16 ani de închisare, pentru uciderea a 32 de pasageri în naufragiul din 2011.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Giorgia Meloni neagă orice responsabilitate a guvernului privind naufragiul soldat cu zeci de morți din Italia

16 ani de închisoare pentru căpitanul vasului Costa Concordia

Decizie judecătorească în cazul Costa Concordia

Droguri ascunse pe Costa Concordia

Partenerii noștri