Live

50 de simpatizanţi ai extremei drepte au vrut să patruleze înarmați la frontiera cu Polonia. Au fost opriți de poliție

Data publicării:
Poliţia germană intervine la un eveniment organizat în ciuda restrictiilor pandemice. Foto: Profimedia Images

Poliţia germană a anunţat că a oprit mai mult de 50 de simpatizanţi ai extremei drepte înarmaţi cu spray-uri cu piper, bâte şi macete, care încercau să patruleze la frontiera cu Polonia pentru a opri migranţi să intre pe teritoriul german.

Supranumiţi vigilenţi, aceştia au răspuns la apelul partidului A Treia Cale (Der III. Weg), suspectat că ar avea legături cu grupări neo-naziste, pentru a opri traversările ilegale de lângă localitatea Guben, la frontiera germano-poloneză, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Poliţia a confiscat arme de la 50 de suspecţi şi i-a făcut să plece din zona Guben, sâmbătă seara şi la primele ore ale dimineţi de duminică, a anunţat un purtător de cuvânt al forţelor de poliţie. Unii dintre suspecţi s-au deplasat la frontiera poloneză din alte zone ale Germaniei.

Sâmbătă, zeci de oameni au organizat un priveghi în Guben pentru a-şi manifesta opoziţia faţă de patrulele de extremă dreapta.

Germania a desfăşurat încă 800 de poliţişti la frontiera cu Polonia, pentru a controla fluxul de migranţi ce încearcă să intre în Uniunea Europeană dinspre Belarus, a anunţat duminică ministrul german de interne, Horst Seehofer.

Săptămâna trecută, Seehofer a spus că Germania nu intenţionează să-şi închidă frontiera cu Polonia, însă duminică el a afirmat că ţara sa ar putea lua în considerare controale mai stricte.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

De ce își aruncă grecii oalele pe geam de Paște. Cele mai ciudate tradiții în jurul lumii

Descoperire macabră la o fostă bază nazistă. Cinci schelete cu mâinile și picioarele tăiate, descoperite la „Bârlogul Lupului”

Planurile Poloniei după ce va prelua președinția Consiliului UE. Duda: Vom consolida relațiile cu SUA

Partenerii noștri