Live

Galerie Foto 78 de ani de la atacurile nucleare asupra orașelor Hiroshima și Nagasaki, care au încheiat Al Doilea Război Mondial

Data actualizării: Data publicării:
Pe 6 august 1945 avionul american Enola Gay a lansat bomba nucleară "Little boy" asupra orașului japonez Hiroshima. Trei zile mai târziu, bomba "Fat Man" a fost lansată asupra orașului Nagasaki, ducând la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. Sursa foto: Profimedia Images

Japonia a comemorat miercuri victimele bombardamentului atomic asupra oraşului Nagasaki, lansat de SUA în urmă cu 78 de ani, pe 9 august 1945, relatează agenţia DPA. Cu 3 zile înainte de această dată, pe 6 august 1945, SUA lansau o bombă atomică asupra orașului japonez Hiroshima, acesta fiind primul atac cu bombă nucleară lansat vreodată asupra unui oraș.

Un moment de reculegere a fost păstrat la ceremonie la ora 11:02 (2:02 GMT) pentru a marca momentul din 9 august 1945 când bomba atomică "Fat Man" lansată de Statele Unite a explodat deasupra Nagasaki. Numai în Nagasaki, aproximativ 70.000 de oameni au fost ucişi de impactul direct, în timp ce alţi 75.000 au fost răniţi, scrie Agerpres.

Cu trei zile înainte, SUA loviseră Hiroshima cu altă bombă atomică. "Little Boy" a făcut aproximativ 140.000 de morţi. O parte din victime au fost ucise pe loc şi multe altele au murit din cauza rănilor sau a radiaţiilor în săptămânile şi lunile care au urmat.

La data atacurilor, războiul se încheiase în Europa, întrucât Germania capitulase, însă Japonia încă se afla în stare de conflict cu trupele aliate.

Japonia s-a predat la 15 august 1945, aminteşte DPA.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bașcanul Găgăuziei și Ilan Șor au participat la parada de la Moscova. „Este o mare onoare să reprezint toată Moldova”

Putin amenință din nou Occidentul la parada de la Moscova: Forțele nucleare strategice sunt „întotdeauna” în alertă

Descoperire macabră la o fostă bază nazistă. Cinci schelete cu mâinile și picioarele tăiate, descoperite la „Bârlogul Lupului”

Ultimele zile ale lui Hitler. Pe 30 aprilie 1945, dictatorul care visa „Reich-ul de 1000 de ani” se sinucidea în buncărul său

Partenerii noștri